• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ LIVE: οδηγούμε στα σημεία που θα γίνουν τα προσπεράσματα!
«Melbourne Loop», η πιο κλειστή στροφή που από 230 σε 4.7’’ η ταχύτητα πέφτει στα 65 χλμ/ώρα
Τεστ-Μοντέλα 25/07/2009 - 13:00

 

Με την ευκαιρία που έχουμε να οδηγούμε στις πίστες του Παγκοσμίου, την Παρασκευή πριν από τον αγώνα, έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύπτουμε από τη μέσα μεριά τα μυστικά και τα δύσκολα σημεία κάθε πίστας.

 

Στο Donington, όπως μας λέει ο πολεμικός ανταποκριτής μας Δημήτρης Διατσίδης, η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις τρεις τελευταίες στροφές, χωρίς να αποκλείονται κάποια προσπεράσματα στις κατηφορικές «Craner Curves».

 

Έτσι το πρώτο δύσκολο σημείο που περιμένουμε προσπεράσματα είναι το τέλος της πίσω ευθείας, μετά τη στροφή «Coppice», όπου οι μοτοσυκλέτες σήμερα το πρωί ήρθαν με 274.6 χλμ/ώρα ο ταχύτερος (Pedrosa), για να φρενάρουν για 4.8’’ δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 235μ. και να μειώσουν την ταχύτητά τους στα 80 περίπου για να περάσουν τα «Foggy Esses», όπως λέγονται η αριστερή και δεξιά στροφή που ακολουθούν.

Η είσοδος στα "Foggy Esses", ένα σημείο για προσπεράσματα!
Η είσοδος στα "Foggy Esses", ένα σημείο για προσπεράσματα!

 

Από εκεί υπάρχει μια μικρή ευθεία που οδηγεί στην φουρκέτα «Melbourne Loop», την πιο κλειστή στροφή της πίστας που από 230 σε 4.7’’ η ταχύτητα πέφτει στα 65 χλμ/ώρα. Εκεί υπάρχουν και κάποια σαμαράκια, λόγω των αγώνων αυτοκινήτου, που θα ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς. Το μεγάλο πλάτος της στροφής δίνει περιθώρια για διαφορετικές γραμμές και άρα για προσπεράσματα στα φρένα.

 

Τέλος η τελευταία στροφή της πίστας η «Goddards», έχει τα περισσότερα σαμαράκια από όλες, πιέζει σημαντικά τις αναρτήσεις και τα στοιχεία της είναι: αρχική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα, μετά το φρενάρισμα 70 χλμ/ώρα, διάρκεια φρεναρίσματος 4.4’’ δευτερόλεπτα και απόσταση φρεναρίσματος 174μ. Η μέγιστη επιβράδυνση είναι 1.3 g, ενώ η μέγιστη δύναμη στη μανέτα είναι 4.3 κιλά!

 

Σίγουρα οδηγώνταςΗ στροφή "Kevin Schwantz" μετά τις "Craner Curves"

Η στροφή "Kevin Schwantz" μετά τις "Craner Curves"
την BMW HP2 SafetyBike δεν φτάσαμε ούτε κατά διάνοια αυτά τα νούμερα, όμως πήραμε μια γεύση από το πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση, σε μια πολύ ευχάριστη κατά τα άλλα πίστα.

Επόμενο άρθρο »

BRNO live: Στην πίστα με την BMW HP2 SafetyBike

« Προηγούμενο άρθρο

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ LIVE: Οδηγούμε την BMW HP2 και διαπραγματευόμαστε με 2 ομάδες!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα