• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Qatar Test
Ξεχώρισαν έξι, με τον Antonelli πρώτο!
Νέα 14/03/2016 - 13:57

Το τελευταίο τεστ της Moto3 πριν την έναρξη της σεζόν ολοκληρώθηκε στην πίστα του Qatar χτες.

 

Ήταν ένα σημαντικό τεστ για τις προγραμματισμένες δουλειές όχι μόνο των ομάδων και των αναβατών, αλλά και για την Dunlop που έφερε ένα καινούργιο πίσω σκληρό για να αξιολογηθεί.

 

Η χτεσινή ημέρα - από τη στιγμή φυσικά που ο ήλιος έπεσε και οι θερμοκρασίες έγιναν υποφερτές - ήταν μια συνεχής επίθεση στους χρόνους!

 

Έγινε κυριολεκτικά μάχη σαν να επρόκειτο για κατατακτήριες δοκιμές, με τους έξι πρώτους να έχουν διαφορά κάτω από 4 δέκατα και χρόνους κάτω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας (2:05,862).

 

Ο ταχύτερος όλων με φοβερό χρόνο ήταν ο Niccolo Antonelli με 2:05,444 σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από το χρόνο που χάρισε την pole στον Alexis Masbou το 2014.

 

Παρά το ότι έχει τραυματίσει την κλείδα του, ο νεαρός Ιταλός ήταν ασυγκράτητος και σκαρφάλωσε στην κορυφή!

 

Δυνατή ήταν και η παρουσία του Livio Loi - πρώτος το Σάββατο - ο οποίος έμεινε μόλις δυο δέκατα κάτω από το χρόνο του αντιπάλου του!

 

Ο νεαρός Βέλγος έχει αποδείξει προ πολλού την αποφασιστικότητά του και φέτος ελπίζει, μετά από την καλή προετοιμασία του, να ξεκινήσει να παίρνει δυνατά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα.

 

Ελάχιστα πίσω, 56χιλ του δευτερολέπτου, βρέθηκε ο Fabio Quartararo ο οποίος χτίζει σταδιακά την ταχύτητά του, καθώς προσαρμόζεται και στην καινούργια του ομάδα.

 

Θέση στην πεντάδα πήραν δυο αναβάτες με μεγάλες φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν, ο Jorge Navarro και ο Brad Binder, ενώ καταπληκτικός ήταν και ο rookie Nicolo Bulega.

 

Ο Ιταλός της ομάδας του Valentino Rossi συνέχισε να εκπλήσσει τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τις επιδόσεις του σε παγκόσμιο πια επίπεδο!

 

Ο Bulega ήταν ο τελευταίος που έκανε χρόνο κάτω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας, ενώ η απόστασή του από την κορυφή ήταν μόλις 0,372δ!

 

Με τέτοιους χρόνους, ανυπομονούμε πραγματικά να δούμε τι θα γίνει στις κατατακτήριες δοκιμές του 1ου Γύρου για το 2016, ειδικά με το slipstreaming να «δίνει» ώθηση και στους πιο αργούς!

 

Στην εξάδα των πρώτων που ξεχώρισα έχουμε τρεις Honda και τρεις KTM, με την Mahindra να συνεχίζει την εξέλιξη της νέας της μοτοσυκλέτας, με τον Jorge Martin να είναι ο καλύτερος αναβάτης της, αλλά στην 17η θέση και 1,1δ από την κορυφή.

 

Η διαφορά του έκτου από τον έβδομο ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των έξι πρώτων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Aron Canet πρέπει να αισθάνεται απογοητευμένος.

 

Η αλήθεια είναι ότι και ο Ισπανός εντυπωσίασε με την έβδομη θέση, αφήνοντας πίσω του πολύ πιο έμπειρους αναβάτες και αποδεικνύοντας τη δουλειά που γίνεται στην Ισπανία.

 

Θέση στη δεκάδα πήρε και ο Phillipp Oettl, μαζί με τους Joan Mir και Jakub Kornfeil.

Επόμενο άρθρο »

Sykes: Ο ρυθμός μου φέτος...

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Ανέβηκα στο MotoGP για τον Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα