• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Παρελθόν από την Tech3!
Δεν θα συνεχίσει με την ομάδα τη νέα σεζόν
Νέα 16/03/2016 - 19:09

Ο Bradley Smith δήλωσε απογοητευμένος ότι, όπως τον πληροφόρησαν, δεν θα έχει θέση στην ομάδα της Tech3 τη νέα σεζόν.

 

Ήταν κάτι λίγο-πολύ αναμενόμενο, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Herve Poncharal (για περισσότερα βλ. εδώ κι εδώ).

 

Αυτό που δεν γνωρίζαμε - και το αποκαλύπτει σήμερα ο Smith - είναι ότι ήδη από τον Φεβρουάριο ο Poncharal είχε καθίσει με τον αναβάτη του και του εξήγησε την πικρή αλήθεια.

 

«Τουλάχιστον μου το είπε στα ίσα και ήταν ειλικρινής και μου έδωσε αρκετό καιρό να κοιτάξω άλλες επιλογές», σχολίασε ο Smith.

 

«Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση. Η Tech3 είναι φανταστική ομάδα. Το διασκέδασα εδώ τα πέντε τελευταία χρόνια (σ.σ. τα 2 στην Moto2) και είμαι σίγουρος ότι και η 6η σεζόν θα ήταν το ίδιο καλή, αν όχι καλύτερη».

 

«Για μένα είναι απογοητευτικό, αλλά καταλαβαίνω τη θέση του Poncharal και της ομάδας, όπως και της Yamaha που θέλει να κοιτάζει το μέλλον».

 

Ο Smith - που μίλησε σε Βρετανούς δημοσιογράφους σήμερα στο Qatar (που βρέχει!) - στο τέλος της σεζόν θα κλείσει τα 27 του.

 

Το λογικό είναι οι Jorge Lorenzo και Valentino Rossi να κλείσουν και για τα επόμενα δύο χρόνια με τους μπλε, οπότε δεν θα μείνει ανοιχτή θέση στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Ακόμα κι αν ο Lorenzo έφευγε, στη θέση του θα ερχόταν ένα «μεγάλο» όνομα και όχι κάποιος από τους οδηγούς της Tech3.

 

Επομένως η Yamaha θα κοιτάξει τη νέα σεζόν να φέρει έναν τουλάχιστον νεαρό κι ελπιδοφόρο αναβάτη στην Tech3 - στη θέση του Smith - ή δυο αν φύγει και ο Pol Espargaro, με το ενδεχόμενο να καλύψει τη μια θέση των εργοστασιακών το 2018.

 

Αυτή ακριβώς ήταν και η εξήγηση του Smith: «Οι εργοστασιακοί τους θα συνεχίσουν, αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι στην Yamaha για όταν θα αποχωρήσουν».

 

«Έτσι θα αρχίσουν να φέρνουν νεαρούς σε ηλικία. Ενδεχομένως να έχασα την ευκαιρία μου. Απλά δεν υπήρχε θέση για μένα στην εργοστασιακή ομάδα. Έτσι έχουν τα πράγματα».

 

Οπωσδήποτε ο Smith, ο οποίος προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν που τερμάτισε ως ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης, έχει κάθε λόγο να απογοητεύεται.

 

«Τουλάχιστον ήταν καλό που το έμαθα από τον Φεβρουάριο κι έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου μένοντας απόλυτα συγκεντρωμένος».

 

Παρά την απογοήτευση, ο Smith θα παλέψει - και αυτός είναι ο βασικός λόγος να τα πάει καλά και φέτος - για να καταφέρει να γίνει εργοστασιακός του χρόνου.

 

«Φυσικά έχουν γίνει κινήσεις κι έχουν υπάρξει συνομιλίες εδώ και πολύ καιρό. Για την ώρα όμως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε για τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του.

 

«Θέλω να ξεκινήσουμε τώρα τη σεζόν, ν’ αρχίζουν να έρχονται τα αποτελέσματα και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Ξεκινά η αληθινή δράση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα