• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις πριν τη δράση!
Νέα 16/03/2016 - 20:11

Για πρώτη φορά μετά τα όσα έγιναν πέρυσι στους τρεις τελευταίους αγώνες, ο Valentino Rossi κάθισε δίπλα στους Marquez και Lorenzo, στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

 

Μαζί τους ήταν ο Dani Pedrosa, αλλά και δυο ανερχόμενα αστέρια: ο Andrea Iannone και ο Maverick Vinales. Δυο αναβάτες που θα κυνηγήσουν τις νίκες όπου τους δοθεί η ευκαιρία!

 

Η νέα σεζόν ξεκίνησε κι επίσημα λοιπόν, μια σεζόν που την περιμένουμε εναγωνίως καθώς ποτέ μετά το 2002, δεν έχουν υπάρξει τόσο σημαντικές αλλαγές στο Πρωτάθλημα!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo, ήταν αυτός που ξεκίνησε να μιλά πρώτος: «Δεν άλλαξαν και πολλά στην εξωτερική όψη για τους θεατές, αλλά για εμάς η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

 

«Αρχικά τα ελαστικά της Michelin έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση, ενώ και με τα ηλεκτρονικά είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξεις και να οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα, ειδικά το γκάζι».

 

«Όπως και να ‘χει τα χειμερινά τεστ πήγαν πολύ-πολύ καλά. Καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Είχαμε καλή αίσθηση και κάναμε μερικούς εντυπωσιακούς χρόνους».

 

Με όλες αυτές τις αλλαγές, δεν θα ήταν φυσικό να έχουν - ήδη - απαντηθεί όλα τα ερωτήματα στους αναβάτες, με  τον Lorenzo να μην είναι σίγουρος για τη συμπεριφορά των ελαστικών στους πρώτους γύρους.

 

«Τα τελευταία 5-6 χρόνια μπορούσες να ξεκινήσεις πολύ γρήγορα από την πρώτη στροφή ή τον πρώτο γύρο. Τώρα είναι πιο περίπλοκα γιατί πρέπει να καταλάβεις το όριο στην αρχή».

 

«Σημαντικός είναι επίσης και ο ρυθμός, όπως και η φυσική κατάσταση μιας και όλα δείχνουν ότι θα είναι πιο απαιτητικά τα πράγματα φέτος».

 

Στην περσινή καταπληκτική του σεζόν, ο Valentino Rossi - που έχασε το βάθρο μόνο σε τρεις περιπτώσεις - είχε καταφέρει να πάρει τους 25β στο Qatar.

 

«Φέτος όλα θα έχουν ενδιαφέρον, καθώς έχουμε πολλές διαφορές και ειδικά στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας».

 

«Έγιναν σημαντικές αλλαγές, τα ελαστικά είναι διαφορετικά κι επίσης τα ηλεκτρονικά είναι λιγότερο εξελιγμένα, πιο πολύ προς τα βασικά».

 

«Στα χειμερινά τεστ είδαμε πολλούς κοντά σε απόδοση, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσεις στην κορυφή θα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά το Σ/Κ και να φτάσεις δυνατός στον αγώνα».

 

Στη συνέχεια ο Valentino Rossi αποκάλυψε ότι η συνεργασία του με τον Luca Cadalora - που τον πρωτοείδαμε στο γκαράζ του Ιταλού στο Phillip Island - θα συνεχιστεί για όλη τη σεζόν.

 

«Θα δουλέψουμε μαζί. Δοκιμάσαμε διάφορα στο τεστ. Έχει ενδιαφέρον να έχεις μαζί σου έναν πρώην αναβάτη με μεγάλη εμπειρία και καλό μάτι για την πίστα. Στο τεστ βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον κι έτσι θα συνεχίσουμε μαζί».

 

Από την πλευρά του, ο Marc Marquez τόνισε: «Φέτος, κοιτώντας τα αποτελέσματα, δεν ήταν εύκολα στα χειμερινά τεστ».

 

«Βελτιωνόμασταν όμως, είχαμε σταθερό ρυθμό κι εδώ, στο τεστ, κάναμε ένα τεράστιο βήμα και είμαστε πιο κοντά! Πάντως ξέρουμε ότι εδώ θα δυσκολευτούμε, γιατί είναι από τις χειρότερες πίστες για εμάς».

 

«Πάντως η φιλοδοξία και το κίνητρο, πάντα σου δίνουν το κάτι παραπάνω που χρειάζεσαι».

 

«Στο τεστ ήταν απίστευτο το πόσο κοντά ήταν οι χρόνοι και στον πρώτο αγώνα θα είναι κοντά, μιας και κάναμε δοκιμές εδώ κι όλοι έχουν δεδομένα. Θα είναι ωραίος πρώτος αγώνας».

 

«Στη συνέχεια όμως, στην Αργεντινή και μετά στο Austin θα δούμε περισσότερο τις διαφορές.... που βρίσκεται ο καθένας. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν».

 

Το παρών έδωσε και ο Dani Pedrosa, για τον οποίο στο Qatar πέρυσι έγινε γνωστό ότι συνέχιζε να υποφέρει από arm-pump. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει φέτος.

 

«Το χειμώνα προπονηθήκαμε πολύ και είμαστε αρκετά έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Στο τεχνικό κομμάτι όμως, είμαστε πιο πίσω σε σχέση με πέρυσι».

 

«Νομίζω όμως ότι γεφυρώνουμε τη διαφορά και βελτιωνόμαστε. Το αγωνιστικό Σ/Κ είναι διαφορετικό από τα τεστ και συγκεντρώνεσαι περισσότερο στο να πας γρήγορα και λιγότερο στο να ελέγχεις πράγματα στη μοτοσυκλέτα».

 

«Έχω περισσότερο κίνητρο στα Grand Prix, απ’ ότι στα τεστ».

 

Πέρυσι η GP15 τα είχε πάει περίφημα στο Qatar και ήταν σ’ αυτή την πίστα που ο Andrea Iannone θα κατακτούσε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα, με τον Ιταλό άσο να ελπίζει σε μια ανάλογη εμφάνιση, σε μια πίστα που παραδοσιακά οι κόκκινοι είναι δυνατοί.

 

«Σίγουρα είμαστε δυνατοί, αλλά θεωρώ ότι όλοι, ο Dani, ο Jorge, ο Maverick, ο Valentino... όλοι οι αναβάτες εδώ είναι δυνατοί».

 

«Θέλουμε όμως να βελτιωθούμε, θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι και σίγουρα θέλω να πάρω την πρώτη μου νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό εδώ και στους άλλους αγώνες».

 

Ο Iannone είχε ανακοινώσει πέρυσι, ότι το φετινό χειμώνα θα έκανε εγχείριση στον - πολλές φορές - τραυματισμένο αριστερό του ώμο. Αποφάσισε όμως να μην υλοποιήσει αυτή του την απόφαση.

 

«Οι τραυματισμοί μου αποτελούν παρελθόν. Είμαι χαρούμενος με τον ώμο. Το χειμώνα δούλεψα πολύ με τον προσωπικό μου γυμναστή. Δουλεύουμε σωστά και είμαι πολύ χαρούμενος».

 

Μπορεί το συμβόλαιό του να μην λήγει κανονικά φέτος, ωστόσο είναι σίγουρο ότι πολλές «μάχες» θα δοθούν για τον Maverick Vinales στο μεταγραφικό, καλοκαιρινό, παζάρι.

 

Αρκεί και ο ίδιος να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες πολλών: «Ήταν σημαντική η εμπειρία που αποκτήσαμε πέρυσι».

 

«Φέτος δουλέψαμε καλύτερα και ήμασταν πιο ήρεμοι και με περισσότερη προσοχή. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά από πέρυσι».

 

«Η μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε, ο κινητήρας βελτιώθηκε και θα έχουμε και το seamless. Τα ηλεκτρονικά τα εξισώνουν λίγο-πολύ όλα, τα κάνουν πιο ίδια και αυτό είναι καλό για εμάς».

 

«Με τα ελαστικά έχουμε καλή αίσθηση. Νιώθω καλά και πιστεύω ότι με αυτά τα ελαστικά μπορώ να είμαι πολύ δυνατός».

 

«Πάντως τότε ήταν τεστ και τώρα είναι οι αγώνες. Νιώθω ήρεμος, έχω κίνητρο αλλά και δίψα να ξεκινήσουμε».

 

Το βάθρο-α είναι ο φετινός στόχος του Maverick Vinales, ο οποίος γνωρίζει ότι ακόμα και με όλες τις αλλαγές, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια.

 

«Σίγουρα ονειρεύομαι να παλεύω μαζί τους, στην κορυφή, με τους καλύτερους του κόσμου! Πρέπει όμως να είμαι ρεαλιστής και να δω αν η μοτοσυκλέτα μου είναι στο επίπεδο για να παίρνει βάθρα, ή αν είμαι εγώ σ’ αυτό το επίπεδο».

 

«Δείξαμε στα τεστ ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε ακόμα κάτι παραπάνω».

 

Η δράση - επιτέλους - ξεκινά αύριο από την πίστα Losail του Qatar. Δείτε εδώ όλες τις μεταδόσεις από τον OTE TV!

Επόμενο άρθρο »

Video: Bridgestone Battlax S21

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Παρελθόν από την Tech3!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα