• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΕΔ3
Και πάλι ο Iannone, πέντε στο 1:54!
Νέα 18/03/2016 - 21:18

Δώδεκα αναβάτες με διαφορά κάτω από εννέα δέκατα, τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις, πέντε οδηγοί στο 1:54 και μπροστά απ’ όλους ο Andrea Iannone!

 

Όπως και στις ΕΔ2 λίγο νωρίτερα, έτσι και στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές ήταν ο Iannone αυτός που, αφού εκμεταλλεύτηκε την κορυφαία τελική της Ducati, πήρε και πάλι την 1η θέση.

 

Στον τομέα των τελικών οι Ducati είναι ασυναγώνιστες, με εφτά μοτοσυκλέτες στην κορυφή και τον Iannone να πλησιάζει το ρεκόρ τελικής (350,5) που έχει η Honda από πέρυσι, κάνοντας σήμερα 350,3χλμ/ώρα!

 

Ο Ιταλός ήταν πολύ χαρούμενος και με το ρυθμό του, έχοντας πέντε γύρους στο 1:55 (ψηλό), προτού κλείσει την περίοδο με δυο πολύ γρήγορους γύρους στο 1:54!

 

Δυνατός στην τελευταία του έξοδο ήταν και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος τότε πέτυχε τον καλό του χρόνο - 1:54,776 - που τον έφερε δεύτερο και με διαφορά στο ένα δέκατο από την κορυφή.

 

Ο Ισπανός άσος έκανε έξι γρήγορους συνεχόμενους γύρους στην τρίτη του έξοδο, όντας σταθερός στο μεσαίο προς χαμηλό 1:55, ενώ έκανε κι έναν γύρο στο 1:54.

 

Δυνατή η παρουσία σε ρυθμό του Jorge Lorenzo, ο οποίος άφησε δυο δέκατα πίσω του τον Marc Marquez, ο οποίος είναι μεν βελτιωμένος, αλλά όχι αρκετά για να απειλήσει τον συμπατριώτη του.

 

Παρά τα σχεδόν 12χλμ/ώρα που έχανε στην ευθεία σε σχέση με τον Dovizioso, ο Marquez κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ιταλό για ένα δέκατο, με τον Vinales να τους συντροφεύει στην πεντάδα των πρώτων.

 

Ο Vinales ήταν και ο τελευταίος που κατάφερε να πέσει στο όριο του 1:54 σήμερα.

 

Ο Pedrosa κατέβασε πάνω από έξι δέκατα το χρόνο του από τις ΕΔ2 και πήρε την έκτη θέση και στα συνδυασμένα αποτελέσματα, καθώς και οι 21 αναβάτες βελτιώθηκαν στις ΕΔ3.

 

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο έκανε ο Valentino Rossi, μένοντας τέσσερα δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Ο 37χρονος σούπερ-σταρ είχε τέσσερεις γύρους στο ψηλό 1:55, έναν στο μεσαίο και δυο στο χαμηλό, που ήταν και οι τελευταίοι του.

 

Στους δέκα πρώτους που πήραν απευθείας το εισιτήριο για το δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, βρέθηκε δικαίως και ο Hector Barbera, μπροστά από μια ακόμα Ducati, αυτή του Redding.

 

Κανείς δεν μπορεί να «κατηγορήσει» τους κόκκινους ότι παίρνουν μερικά δέκατα από τη χρήση πιο μαλακού πίσω ελαστικού, μιας και όλοι φέτος έχουν τα ίδια ελαστικά.

 

Καταπληκτική η παρουσία και των δυο, τους οποίους θα συνηθίσουμε να τους βλέπουμε συχνά μέσα στη δεκάδα των πρώτων, τουλάχιστον τον έναν από αυτούς.

 

Χάρη στον προτελευταίο του γύρο κατάφερε να μπει στη δεκάδα ο Pol Espargaro, αφήνοντας εκτός για 15χιλ το μεγαλύτερο αδελφό του πάνω στην Suzuki.

 

Ο Aleix Espargaro, μαζί με τους Bradley Smith και Cal Crutchlow θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια για τις ΚΑΤ2 στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων.

Επόμενο άρθρο »

Τέλος το GP του Qatar για Petrucci

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα