• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: Κατατακτήριες
Η πρώτη pole του ’16 στον Lorenzo!
Νέα 19/03/2016 - 21:24

Ο Jorge Lorenzo θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την pole position στον πρώτο αγώνα της σεζόν, αύριο στις 20:00 ώρα Ελλάδας στο Qatar.

 

Ο Ισπανός άσος μπήκε πολύ δυναμικά και μόλις στον δεύτερο γύρο του έγραψε τον καλύτερό του χρόνο, που ήταν αρκετός για να του δώσει την pole!

 

Οι κατατακτήριες ήταν συναρπαστικές και στα τελευταία λεπτά, με τους πρώτους πέντε να έχουν μεταξύ τους διαφορά κάτω από τρία δέκατα!

 

Ενδεχομένως ο Andrea Iannone να κατάφερνε, με την τελική της Ducati αρωγό, να πάρει αυτός την 1η θέση, ωστόσο στο τέλος βρήκε μπροστά του τον πιο «αργό» Redding.

 

Ο απογοητευμένος Ιταλός της Ducati έμεινε τελικά τέταρτος και θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά, με τους Marc Marquez και Maverick Vinales μπροστά του.

 

Ο πρώτος ήταν πολύ δυνατός με ένα σερί εφτά γύρων στο 1:55 στις ΕΔ4 και επιβεβαίωσε την άνοδό του παίρνοντας τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες με διαφορά μόλις 91χιλ από τον Lorenzo!

 

Ο Marquez δήλωσε αργότερα ότι δεν είδε την καρώ σημαία και συνέχισε να πιέζει και στον επόμενο γύρο που δεν θα χρονομετρούνταν, ενώ αποκάλυψε ότι είχε κι ένα μικρό πρόβλημα με τα φρένα.

 

Από την πλευρά του ο Jorge Lorenzo δεν απέφυγε να τονίσει στις δηλώσεις του ότι πλέον είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες pole positions απ’ όλους!

 

Σήμερα ο Lorenzo έφτασε τις 62 στην καριέρα του, μια παραπάνω από τον Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος έκανε πολύ καλή παρουσία και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα εντός στόχων και συγκεκριμένα από τη δεύτερη σειρά (5ος).

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι στις ΕΔ4 υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Rossi και Lorenzo, με τον πρώτο να κάνει έντονη τη δυσαρέσκειά του για το ότι ο Ισπανός ήταν αργός στην αγωνιστική γραμμή.

 

Ο Vinales κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον έβδομο και τελευταίο του γύρο, ενώ ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του:

 

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είναι δύσκολο, αλλά νιώθω καλά και θα βάλουμε τα δυνατά μας αύριο στον αγώνα».

 

Ο αναβάτης που είχε πάρει πέρυσι την pole position, ο Andrea Iannone, είχε ανέβει μέχρι και την τέταρτη θέση για να υποχωρήσει στην έκτη στα τελευταία λεπτά.

 

Ο Dani Pedrosa της Honda θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, μπροστά από τον εξαιρετικό και πάλι Barbera που ήταν όγδοος.

 

Στην ένατη θέση ο Pol Espargaro, μπροστά από τους Cal Crutchlow και Bradley Smith που πέρασαν με επιτυχία από τις ΚΑΤ1. Τη 12άδα έκλεισε ο Redding.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν έχει λόγο να παραπονιέται!

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo περιμένει την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα