• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Είναι κάτι το φανταστικό!
Ταχύτατος, φιλικός και με εκπληκτική ροπή κινητήρας!
Νέα 28/03/2016 - 12:06

Το ότι η Ducati είναι ταχύτατη το γνωρίζαμε, ωστόσο μόνο στον πρώτο αγώνα έγινε φανερό το πόσο γρήγορη είναι η νέα Desmosedici GP.

 

Στην πίστα Losail του Qatar, οι κόκκινες μοτοσυκλέτες κυριάρχησαν απόλυτα στις λίστες με τις τελικές ταχύτητες, με τον Iannone να κάνει και νέο ρεκόρ τελικής με 351,2χλμ/ώρα στο ζέσταμα.

 

Η τρομερή ταχύτητα των κόκκινων φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στην αρχή του δεύτερου γύρου του αγώνα, όταν Dovi και Iannone πέρασαν εύκολα την M1 του Lorenzo!

 

«Είναι κάτι το φανταστικό! Έχουμε ένα πολύ γρήγορο κινητήρα, πολύ φιλικό στον αναβάτη και με εκπληκτική ροπή. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο», σχολίαζε ο Stoner κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού τεστ της Ducati στο Qatar μετά τον αγώνα.

 

Στο τεστ αυτό, ο Αυστραλός δοκιμαστής των κόκκινων ανέβηκε για πρώτη φορά στην καινούργια μοτοσυκλέτα της Ducati για το 2016. Συνέχισε λέγοντας:

 

«Ξέροντας ότι έχουμε έναν τόσο καλό κινητήρα, δεν χρειάζεται να δώσουμε πολύ βάρος σ’ αυτόν και μπορούμε να δουλέψουμε σε άλλους τομείς».

 

Το θετικό για τους κόκκινους είναι ότι διατήρησαν την υψηλή τους τελική παρά το γεγονός ότι από φέτος αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα χωρίς τις περσινές παραχωρήσεις.

 

Το 2015 η Ducati απολάμβανε προνόμια όπως περισσότερους κινητήρες, όχι πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα και δυο λίτρα παραπάνω καύσιμο.

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν ότι οι κόκκινοι θα έχαναν κάπως σε τελική, ωστόσο όχι μόνο κυριάρχησαν στο Qatar, αλλά κέρδισαν και 5χλμ/ώρα σε σχέση με την καλύτερη τελική τους πέρυσι.

 

«Πολλοί πίστευαν ότι η διαφορά στους κινητήρες θα γεφυρώνονταν. Έλεγαν ότι είχε το πλεονέκτημα λόγω των παραπάνω κινητήρων, των 2 λίτρων καυσίμου κτλ.»

 

«Όμως η Ducati είναι από φέτος στα ίδια με τους άλλους και κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά. Το λατρεύω όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα!»

 

«Προφανώς η Ducati έχει κάνει φανταστική δουλειά και όλοι πρέπει να τη σέβονται γι’ αυτό και όχι να λένε ότι είναι άδικο επειδή έχει γρήγορο κινητήρα. Πρέπει να σέβονται τη δουλειά των μηχανικών, όπως αυτή των αναβατών».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Και τώρα Αργεντινή!

« Προηγούμενο άρθρο

Ετοιμάζεται η πρώτη ελληνική Moto3 μοτοσυκλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα