• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Η ώρα της Αργεντινής!
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Termas de Rio Hondo
Νέα 28/03/2016 - 16:59

Ο προηγούμενος αγώνας στο Qatar τελείωσε με τρόπο αντάξιο της πιο θεαματικής κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, της Moto3!

 

Ο  Niccolo Antonelli εφάρμοσε έξοχη στρατηγική και στο τέλος ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, μόλις 7 χιλιοστά μπροστά από τον Brad Binder!

 

Ο νεαρός Ιταλός έκανε καταπληκτική εμφάνιση, έχοντας ανεβάσει πυρετό τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ακόμα αναρρώνει από έναν τραυματισμό του στην κλείδα!

 

Με δυο σχεδόν εβδομάδες ξεκούρασης, ο Antonelli θα είναι σε καλύτερη κατάσταση στον επόμενο αγώνα της Αργεντινής!

 

Ο Binder από την άλλη οδηγούσε την κούρσα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και λίγο έφτασε από το να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, κάτι που έχει καταφέρει πλέον τρεις φορές ο Antonelli.

 

Παρά την απογοήτευσή του, ο Binder θα έχει την ευκαιρία του για «εκδίκηση» σε μια πίστα που πέρυσι είχε πάρει την 5η θέση, ενώ ο Antonelli δεν έχει καταφέρει ποτέ να πάρει βαθμούς στην Αργεντινή!

 

Κάτι που γεμίζει με επιπρόσθετη εμπιστοσύνη τον Binder, είναι το γεγονός ότι και οι τέσσερεις αναβάτες που είχαν τερματίσει μπροστά του στον περσινό αγώνα, δεν είναι πια στην Moto3!

 

Αρκετοί Ιταλοί έδωσαν μάχες για την τρίτη θέση στον αγώνα του Qatar, με τον Francesco Bagnaia να χαρίζει το πρώτο βάθρο της Mahindra από το Le Mans πέρυσι.

 

Εδώ να σημειωθεί ότι ήταν η μοτοσυκλέτα του Bagnaia αυτή που χρησιμοποίησε «φτεράκια» κατά τη διάρκεια του Σ/Κ στο Qatar. Τα συγκεκριμένα αεροδυναμικά βοηθήματα θα απαγορεύονται όμως από το 2017 στη μικρή κατηγορία.

 

Πίσω από τον Bagnaia τερμάτισαν οι δυο ομόσταυλοι στην Sky VR46, Romano Fenati και Nicolo Bulega στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα, με τον Bastianini ανάμεσά τους.

 

Εντυπωσιακός ήταν ο Bulega, ο οποίος πάλεψε επί ίσοις όροις με τους πιο έμπειρους αντιπάλους του στην κατηγορία, διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες του για βάθρο μέχρι το τέλος!

 

Στο Qatar βέβαια, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι εννέα rookies της κατηγορίας Moto3, είχαν την ευκαιρία να μάθουν την πίστα στο τριήμερο τεστ που έγινε στα μέσα Μαρτίου.

 

Για την Αργεντινή, το μόνο που θα έχουν οι νεοφερμένοι στην κατηγορία για να μάθουν την Termas de Rio Hondo, είναι δυο ημέρες.

 

Πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον Livio Loi, ο οποίος εντυπωσίασε όλο το Σ/Κ στην πίστα του Qatar με τους εξαιρετικούς του χρόνους στον ένα γύρο!

 

Αν και υπολειπόταν ελαφρά σε ρυθμό τις προηγούμενες ημέρες των αντιπάλων του, ο νεαρός Βέλγος κατάφερε να έχει αρκετά καλό ρυθμό στον αγώνα αλλά εξαιτίας ενός λάθους του στην αρχή (ανοίχτηκε), έχασε την ευκαιρία να μείνει κοντά στο γκρουπ των πρώτων.

 

Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε όλο το Σ/Κ στο Qatar ο Enea Bastianini, ένα όνομα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί της κατηγορίας για τον Τίτλο. Στον αγώνα όμως ο Ιταλός «ξύπνησε» και κατάφερε να μπει στην πεντάδα.

 

Ακόμα ένα δυνατό όνομα και ο πρώτος Ισπανός - στην 7η θέση - που πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Qatar, είναι ο Jorge Navarro, ο οποίος σίγουρα θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στο φετινό αγώνα της Αργεντινής, έχοντας πτώση στον αντίστοιχο περσινό.

Επόμενο άρθρο »

MXGP: Ο Vinales στο Valkenswaard

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Και τώρα Αργεντινή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα