• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Και τώρα Τέξας!
Θα διευρύνει το προβάδισμά του ο Marquez;
Νέα 07/04/2016 - 10:47

Μετά τον χαοτικό αγώνα στην Termas de Rio Hondo της Αργεντινής, το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Γύρο στο Τέξας!

 

O Marc Marquez παραμένει αήττητος επί Αμερικανικού εδάφους, ενώ είναι και ο μόνο στο Πρωτάθλημα που μετά από δυο αγώνες, έχει σταθερή παρουσία στο βάθρο.

 

Ο στόχος για τον Ισπανό είναι ξεκάθαρος και θέλει να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, διευρύνοντας και το προβάδισμά των 8β που έχει στη βαθμολογία.

 

Η κυριαρχία του Marquez στην COTA (Circuit of the Americas) είναι σχεδόν απόλυτη, καθώς πέρα από τις νίκες, έχει κατακτήσει και τις τρεις pole positions.

 

Από την άλλη ο Lorenzo προσγειώθηκε ανώμαλα από τη μεγάλη του νίκη στο Qatar, στην πτώση και την εγκατάλειψη στην Αργεντινή.

 

Οπωσδήποτε δύσκολο έργο θα έχει στην Αμερική και ο Valentino Rossi, ο δεύτερος στη βαθμολογία, με βάση την παράδοση που έχει χτίσει εκεί ο Marquez.

 

Το ότι η COTA ευνοούσε τις RC213V φαίνεται και από το ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια - προ Michelin - ο Pedrosa ήταν δεύτερος, πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Τα δεδομένα όμως φέτος έχουν αλλάξει, όπως και ο ανταγωνισμός με τις δυο Ducati μάλιστα να μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο Τέξας.

 

Για τους κόκκινους τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν έκανε τα δυο λάθη ο Iannone.

 

Στο Qatar θα είχαν διπλό βάθρο και στην Αργεντινή θα πρόσθεταν άλλο ένα στο ενεργητικό τους.

 

Για την ενέργειά του στην Termas de Rio Hondo, ο Iannone τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid κι ένα βαθμό ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

 

Απογοητευμένος μετά την Αργεντινή ήταν και ο Maverick Vinales, ο οποίος είχε τη δυναμική να απειλήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση του Rossi, αν δεν έπεφτε.

 

Τα καλά νέα για τον Ισπανό είναι ότι η νέα Suzuki GSX-RR δείχνει ικανή να παλέψει με τους άλλους κατασκευαστές για το βάθρο.

 

Μετά την εξαιρετική παρουσία του στην Αργεντινή, ο Eugene Laverty ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των δορυφορικών αναβατών.

 

Ο Ιρλανδός, που έχει πλέον στη διάθεσή του μια ισχυρή Ducati, πήρε την τέταρτη θέση κι έχει 17β, πίσω από τους Barbera (18β) και Pol Espargaro (17β).

 

Η Aprilia κατάφερε να πάρει το καλύτερό της αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα με διαφορά, αφού και οι δυο αναβάτες της τερμάτισαν μέσα στη δεκάδα!

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Να καλύψουμε έδαφος

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Ευνοήθηκαν οι Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα