• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Θα δούμε κι άλλα λάθη!
Περισσότερα απ’ ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια!
Νέα 11/04/2016 - 14:47

Ο Jorge Lorenzo παραδέχτηκε μετά το τέλος του χτεσινού αγώνα, ότι η δεύτερη θέση ήταν η καλύτερη που θα περίμενε.

 

Ο Ισπανός, 21β πίσω από τον Marquez, ήταν χαρούμενος που κάλυψε λίγο από το χαμένο έδαφος στην Αργεντινή.

 

«Είμαι χαρούμενος που τερμάτισα τον αγώνα, διότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες και ήδη από το ζέσταμα δεν ήμουν σίγουρος ότι θα ήμουν ανταγωνιστικός για το βάθρο».

 

«Ήλπιζα ότι θα ήμουν πιο γρήγορος, αλλά ήταν αδύνατον. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα και γι’ αυτό έκανα τα λάθη».

 

«Ήξερα ήδη από τον 7ο ή 8ο γύρο ότι δεν ήταν η ημέρα που θα κέρδιζα. Απλά έπρεπε να τερματίσω και να πάρω τους βαθμούς».

 

«Ορισμένοι από τους αναβάτες που διεκδικούν το Πρωτάθλημα έπεσαν και φέτος θα δούμε περισσότερα λάθη απ’ ότι τα 4-5 τελευταία χρόνια».

 

«Το σημαντικό μετά την πτώση μου στην Αργεντινή, είναι να μην χάσω άλλο έδαφος και να μειώσω τη διαφορά μου από τον Marc».

 

Ο Lorenzo συνέχισε να είναι αναλυτικός, εξηγώντας ότι το πρόβλημα στα φρένα το είχε μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα!

 

«Στα φρένα ήμουν δυνατός όλο το Σ/Κ αλλά σήμερα με γεμάτο το ντεπόζιτο και με το σκληρό πίσω, δεν ξέρω τι έγινε και δεν μπορούσα να φρενάρω καλά».

 

«Στο Qatar ήμουν πιο γρήγορος απ’ ότι περίμενα, αλλά εδώ ήμουν πολύ πιο αργός. Όλοι όμως είχαν προβλήματα και ο Marc, όπως τα τελευταία 4 χρόνια έκανε τη διαφορά και δεν μπορούσαμε να μείνουμε μαζί του».

 

Ο Lorenzo άσκησε κριτική από την πλευρά του στα ελαστικά της Michelin, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι μια κατάσταση την οποία απλά πρέπει να αποδεχτεί.

 

«Στην αρχή ήμασταν φοβισμένοι με τα καινούργια ελαστικά που έφερε εδώ η Michelin».

 

«Ακόμα δεν ξέρουμε και το λόγο που κάποιες Ducati, όχι οι εργοστασιακές, είχαν τα προβλήματα με τα ελαστικά».

 

«Προφανώς όμως η Michelin θεωρεί ότι με αυτά όλοι οι αναβάτες είναι ασφαλείς μέσα στην πίστα, έτσι πρέπει να το αποδεχτούμε και να δουλέψουμε».

 

«Είδαμε πολλές πτώσεις από μπροστινό. Η Michelin το έχει βελτιώσει πάρα πολύ, αλλά ακόμα δεν έχουμε την ίδια αίσθηση με τα προηγούμενα χρόνια».

 

«Όταν δηλαδή κάποιες φορές που έχανες το μπροστινό μπορούσες να σώσεις την πτώση».

 

«Τώρα αν χάσεις το μπροστινό έχεις πολλές πιθανότητες να πέσεις και αυτό είναι το επόμενο βήμα στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε».

 

«Με αυτό το μπροστινό το εύρος απόδοσης είναι ελάχιστο, με άδειο ντεπόζιτο ίσως δουλεύει καλύτερα, αλλά με γεμάτο διπλώνει».

 

«Με το μαλακό μπροστά διπλώνει λιγότερο απ’ ότι με το πιο σκληρό, επομένως πρέπει να κατανοείς τις συνθήκες και να ελέγχεις όλες τις μικρές λεπτομέρειες».

Επόμενο άρθρο »

Αυτός δεν είναι καμικάζι!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντελώς κατεστραμμένο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα