• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Θα με σκοτώσω!
Το νέο πλαίσιο καλύτερο του περσινού στην COTA
Νέα 12/04/2016 - 18:36

Την Δευτέρα, η Suzuki έκανε ιδιωτικές δοκιμές στην COTA και ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να γίνουν συγκρίσεις ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή μοτοσυκλέτα.

 

Ο Maverick Vinales είναι γνωστό ότι ήδη από τα χειμερινά τεστ είχε αποφασίσει ότι θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα με το πλαίσιο του 2015. Την ίδια απόφαση πήρε και ο Aleix Espargaro μετά το Qatar.

 

Ωστόσο προς έκπληξη του Vinales, το πλαίσιο του 2016 του έδινε πολύ καλύτερη αίσθηση στην Αμερικάνικη πίστα!

 

«Κάναμε τις συγκρίσεις και ξαφνιάστηκα διότι εδώ το καινούργιο ήταν καλύτερο κι έτσι θέλω να με σκοτώσω», αστειεύτηκε μετά το τέλος των δοκιμών ο Vinales.

 

Στη συνέχεια ανέλυσε περισσότερο ότι η διαφορά αυτή δεν αφορούσε στην εξέλιξη του πλαισίου (που δεν έγινε) αλλά στα χαρακτηριστικά της πίστας.

 

«Το Qatar και το Phillip Island έχουν γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης, ενώ εδώ έχουμε μόνο μία. Οι υπόλοιπες είναι πιο αργές».

 

«Με το πλαίσιο του ’16 η μοτοσυκλέτα σταματά καλύτερα και στρίβω καλύτερα στα σημεία με δυνατά φρένα».

 

«Αυτό ήταν το αδύνατό μας σημείο όλο το Σ/Κ και με το καινούργιο πλαίσιο ήμασταν καλύτεροι κι επομένως θα το δοκιμάσουμε στην Jerez».

 

Το πάθημα έγινε μάθημα και από εδώ και πέρα ο Maverick Vinales σχεδιάζει να δοκιμάζει και τα δυο πλαίσια την πρώτη ημέρα ενός αγωνιστικού τριημέρου.

 

Από την πλευρά του ο Aleix Espargaro πιστεύει ότι «.... το πλαίσιο του 2015 είναι καλύτερο. Τουλάχιστον για εμένα».

 

«Έχω καλύτερη πληροφόρηση στις στροφές. Δεν είναι και τόσο πολύ διαφορετικά, αλλά πλέον τρία δέκατα μπορούν να σε πετάξουν έξω από τις ΚΑΤ2».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν έχω λύσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Το μετάνιωσα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα