Ο Rossi μαχόταν για την πρωτοπορία στο βρετανικό αγώνα, με το συμπατριώτη του, και τελικό νικητή Andrea Dovizioso, όταν σημείωσε πτώση στον εικοστό γύρο. Τελικά, σήκωσε την πληγωμένη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να τερματίσει πέμπτος, κερδίζοντας έντεκα υπερπολύτιμους βαθμούς.
Για τον team manager της Yamaha, Davide Brivio ήταν εύκολο να διακρίνει τα θετικά αυτού του αγώνα: "Aπό τη μια πλευρά, λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο, αλλά συνολικά ήταν μια θετική εμφάνιση." "To πρωτάθλημα είναι ο στόχος μας και κερδίσαμε 11 βαθμούς, έναντι των αντιπάλων μας, οπότε τώρα προηγούμαστε με 25! Αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από επικές μάχες στη Barcelona και το Sachsenring κερδίσαμε 10 μόνο βαθμούς, οι 11 σημερινοί μας χαροποιούν ιδιαίτερα", συνέχισε.
Σχετικά με τις επόμενες επισκέψεις σε Brno, Indianapolis και Misano, ο Brivio δήλωσε: "Ο πρώτος μας στόχος είναι να τερματίσουμε στο βάθρο ώστε να χτίσουμε διαφορά ασφαλείας, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όλες αυτές οι πίστες είναι καλές για εμάς, αλλά ξέρουμε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ ανταγωνιστικά. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι είμαστε δυνατοί, και αυτό είναι το πιο σημαντικό."