• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: Για 113η φορά στην κορυφή!
Κυριάρχησε ο Vale στην Jerez, βάθρο για Lorenzo-Marquez
Νέα 24/04/2016 - 17:25

Με εμφατικό τρόπο, ο Valentino Rossi πήρε τη νίκη μέσα στην Jerez, κάνοντας μια πολύ δυνατή εκκίνηση πάνω στην Μ1 του.

 

Το προβάδισμα στον αγώνα δεν το έχασε ποτέ, παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο γύρο, όταν τον πέρασε ο Lorenzo.

 

Η απάντηση του Ιταλού ήρθε αμέσως, με τον Rossi να ανοίγει μια διαφορά που σ’ ένα σημείο είχε ξεπεράσει ακόμα και τα τέσσερα δευτερόλεπτα!

 

Ο αγώνας που έκανε ήταν εξαιρετικός, διαχειρίστηκε τα ελαστικά του με τον καλύτερο τρόπο και πήρε τη νίκη, την πρώτη του για το 2016!

 

Οι 25 αυτοί βαθμοί ήρθαν στο καλύτερο δυνατό σημείο, μετά την πτώση και το «μηδέν» στην πίστα της Αργεντινής πριν δυο εβδομάδες.

 

Κανείς από τους δυο Ισπανούς που έμειναν κοντά του, δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Valentino Rossi, ο οποίος ανέβηκε για 113η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

Ο Marc Marquez προσπάθησε να μείνει κοντά στον Lorenzo, αλλά στον 15ο έκανε ένα λάθος στην 6 κι έχασε επαφή με την Μ1 του συμπατριώτη του.

 

Από εκεί και πέρα συμβιβάστηκε με τους 16 βαθμούς που τον διατηρούν στην πρώτη θέση, με καλή διαφορά από τον δεύτερο.

 

Αν ο Marquez ήταν και ο ίδιος σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο Yamaha, δεν ισχύει το ίδιο για τον Lorenzo.

 

Ο τελευταίος είχε καλό ρυθμό όλο το Σ/Κ, αλλά σήμερα - στις υψηλότερες θερμοκρασίες πίστας όλου του 3ημέρου - δεν κατάφερε να παλέψει για τη νίκη.

 

Ο ίδιος, όπως εξήγησε, είχε πολύ έντονο πρόβλημα σπιναρίσματος στον πίσω τροχό, ένα θέμα που (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους) δεν τον είχε απασχολήσει όλο το Σ/Κ.

 

Το πρόβλημα ήταν στις ευθείες και εμφανίστηκε όταν στα μέσα περίπου του αγώνα, άρχισε να μειώνει τη διαφορά του από την κορυφή.

 

Ο Lorenzo ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ήταν στο κέντρο του ελαστικού, το οποίο σπίναρε πολύ, σαν να είχε βρεγμένο ελαστικό! Ο Ισπανός μάλιστα τόνιζε ότι αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα, θα κέρδιζε με άνεση το GP!

 

Ο Dani Pedrosa έκανε μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, με μόνη εξαίρεση τη δυνατή του εκκίνηση, όταν και ανέβηκε μέχρι την 3η θέση μπροστά από τον Marquez.

 

Ο Dani ήταν πάνω από 10δ πίσω από τον Rossi, σ’ έναν αγώνα που δεν ήταν αντίστοιχα γρήγορος με τον περσινό, σ’ αυτό δεν βοήθησε και η υψηλή θερμοκρασία στην άσφαλτο.

 

Ο Aleix Espargaro κέρδισε τον Maverick Vinales - που είναι βασικός του στόχος πια - και τον άφησε πίσω του πάνω από 2,5δ!

 

Ψυχολογική τόνωση για τον Aleix που ξεκίνησε τη σεζόν με πολλά προβλήματα, ελέω ελαστικών.

 

Η καλύτερη Ducati ήταν στην έβδομη θέση - με διαφορά ίδια περίπου με την περσινή, πάνω από 26δ από τον πρώτο - και οδηγό τον Andrea Iannone.

 

Σ’ αυτή τη θέση ήταν ο - με διαφορά πιο άτυχος αναβάτης φέτος (θυμάστε τον Spies;), Dovizioso που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από πρόβλημα στην Desmosedici GP του!

 

Ο Dovi είχε χάσει την ευκαιρία να πάρει τη δεύτερη θέση σε Αργεντινή και Τέξας, όταν οι Iannone και Pedrosa τον έβγαλαν εκτός μάχης!

 

Ο Pol Espargaro ήταν ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, κατορθώνοντας να κερδίσει στο τέλος έναν εξαιρετικό και πάλι Eugene Laverty!

 

Ο 29χρονος Laverty - μετά την 4η θέση στην Αργεντινή - έφερε την Ducati του στην 9η θέση, μπροστά από τον Hector Barbera!

 

Τους πρώτους του βαθμούς πήρε ο Cal Crutchlow, τερματίζοντας στην 11η θέση, μπροστά από τους Smith-Baz-Bradl.

 

O ομόσταυλός του, ο Alvaro Bautista στάθηκε άτυχος και στον έβδομο γύρο του αγώνα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του στην 7.

 

Τον τελευταίο βαθμό πήρε ο Yonny Hernandez, που έμεινε μπροστά από τον Michele Pirro που εξακολουθεί να αντικαθιστά τον τραυματία Petrucci.

 

Πολύ απογοητευτικός ο Scott Redding, μόλις 19ος και πίσω από τις Honda των Miller και Rabat.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Τίποτα καλύτερο!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2: Lowes ο κατακτητής!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα