• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Και τώρα Le Mans!
Rossi-Lorenzo στο κυνήγι του Marquez
Νέα 04/05/2016 - 10:45

Στο Le Mans συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ το Πρωτάθλημα, με τους Rossi και Lorenzo να κυνηγούν τον Marc Marquez στη βαθμολογία.

 

Οι τρεις τους έχουν ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό φέτος και ήταν αυτοί που ήταν ένα επίπεδο από τους υπόλοιπους στην Jerez.

 

Για τρίτο αγώνα στη σειρά πήραν θέση στη πρώτη γραμμή της εκκίνησης και με διαφορά κάτω από δυο δέκατα μεταξύ τους, είχαμε προετοιμαστεί για μεγάλες μάχες!

 

Ωστόσο μόνο αυτές δεν είδαμε, μ’ έναν ανεπανάληπτο Valentino Rossi  - και την ομάδα του - να κάνουν τη διαφορά την ημέρα του αγώνα!

 

Ήταν ο Ιταλός που έστησε καλύτερα τη μοτοσυκλέτα του για τις ζεστές συνθήκες της Κυριακής, σε μια πίστα που γλιστρούσε και δημιουργούσε προβλήματα σε όλους.

 

Ούτε ο Marquez, αλλά ούτε και ο Lorenzo δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το φοβερό ρυθμό του Vale, ο οποίος άφησε πίσω του τον δεύτερο πάνω από  2δ στο τέλος!

 

Για πρώτη φορά στην τεράστια και πλουσιότατη καριέρα του, ο Vale έπαιρνε νίκη οδηγώντας όλους τους γύρους του αγώνα, ενώ ξεκίναγε από την pole position!

 

Ήταν η 113η νίκη της μυθικής του καριέρας που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 24β πίσω από τον Marquez.

 

Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός στην κατηγορία που έχει τέσσερα στα τέσσερα βάθρα από την αρχή της σεζόν.

 

Με αυτή τη σταθερότητα που έχει επιδείξει από την αρχή, προσθέτοντας και την ωριμότητα μέσα στον αγώνα που τον βοήθησε στην Jerez, ο Ισπανός άσος προηγείται με 82β στη βαθμολογία.

 

Τα προηγούμενα χρόνια ο Marquez ενδεχομένως να πίεζε πέρα από το όριο την RC213V του για να φτάσει τους μπροστά!

 

Το αποτέλεσμα θα ήταν αφενός να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς, αλλά και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές του να πέσει σε κάθε στροφή της πίστας.

 

Οι 16 βαθμοί που πήρε στην Jerez και η τρίτη θέση, είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον, για έναν αναβάτη που οπωσδήποτε θα βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Για τον Lorenzo τα προβλήματα με το σπινάρισμα του πίσω τροχού, ένα πρόβλημα που είχαν όλοι, ήταν ο αποφασιστικής σημασίας παράγοντας για την εντός έδρας ήττα του από τον Valentino.

 

Η δεύτερη θέση του έδωσε πολύτιμους βαθμούς, όμως ο Ισπανός της Yamaha ήθελε σαφώς περισσότερα, σε μια πίστα που πέρυσι κάρφωνε με αποφασιστικότητα τη σημαία που έγραφε: Lorenzo’ s Land!

 

Από το 2012 κι έπειτα, ο Jorge Lorenzo είναι ο μοναδικός από τους τρεις πρώτους που έχει παραπάνω από μια νίκη. Ο Vale έχει να κερδίσει στην Γαλλία από το 2008.

 

Το τεστ της Δευτέρας, μετά τον αγώνα στην Jerez, βοήθησε πολύ τις ομάδες ώστε να προετοιμαστούν για το Le Mans, εκεί που ο καιρός πάντως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

 

Για πολλά χρόνια ο Dani λογίζεται και είναι ένας από τους fantastic 4, ωστόσο φέτος - με τις αλλαγές στους κανονισμούς - δεν έχει το ρυθμό να ακολουθήσει τους υπόλοιπους τρεις μπροστά.

 

Στο τεστ της Jerez ο Ισπανός και η ομάδα του είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα με τη δύσκολη μοτοσυκλέτα της Honda και θα δούμε αν βρήκαν λύσεις στο Le Mans.

 

Για έναν ακόμη αγώνα θα περιμένουμε τι μπορεί να κάνει ο Maverick Vinales, ενώ ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η (πιθανή) μετακίνησή του στην Yamaha.

 

Στο Le Mans - εκεί που το 2011 πήρε την πρώτη του νίκη σε Παγκόσμιο επίπεδο - ο Vinales πάντα τα πάει καλά και είναι δυνατός.

 

Θεωρητικά η GSX-RR θα τα πάει καλά στη σφιχτή Γαλλική πίστα, αν και με βάσει τα τελευταία αποτελέσματα, θα πρέπει να μιλάμε και για τις δυο GSX-RR!

 

Μόλις ένα βαθμό πίσω από τον ομόσταυλό του, ο Aleix Espargaro δείχνει και είναι αναγεννημένος μετά τη δύσκολη εκκίνηση του φετινού Πρωταθλήματος.

 

Ο Ισπανός έχει δυο συνεχόμενες 5ες θέσεις, που είναι και τα καλύτερά του συνεχόμενα αποτελέσματα στη μεγάλη κατηγορία .

 

Η απίστευτη φετινή ατυχία του Andrea Dovizioso συνεχίστηκε και στην Jerez, όπου και εγκατέλειψε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, αυτή τη φορά λόγω σπασμένης αντλίας νερού!

 

Η Ducati τα πάει καλά στο Le Mans, ειδικά στο βρεγμένο και το δίδυμο της ομάδας θα έχει τα οφέλη από τις δοκιμές τόσο στην Jerez, όσο και στο Mugello (ιδιωτικές).

 

Δεν ήταν μόνο ο Dovizioso που είχε ένα καταστροφικό αγώνα στην Jerez. Το ίδιο ισχύει και για τον Scott Redding, που τερμάτισε ένα λεπτό πίσω από τον Rossi!

 

Στον εντός έδρας αγώνα του, ο Loris Baz ανυπομονεί να πετύχει κάτι καλύτερο μπροστά στους φιλάθλους του, από την 12η θέση που πήρε πέρυσι.

 

Άλλωστε ο Γάλλος φέτος έχει μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και περισσότερη εμπειρία απ’ ότι το 2015, που έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP.

 

Η Tech3 μπορεί να μην έχει Γάλλους αναβάτες, αλλά το Le Mans είναι ο εντός έδρας αγώνας για την ομάδα!

 

Ο Pol Espargaro κρατάει την 5η θέση στη βαθμολογία και είναι ο καλύτερος δορυφορικός για την ώρα.

 

Στο Le Mans ήταν που ο Ισπανός είχε καταφέρει να πάρει την πρώτη (και μοναδική του) πρώτη σειρά στο σχηματισμό εκκίνησης, μόλις στον πέμπτο Γύρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Σε αντίθεση με τον Pol, ο Bradley Smith έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια τη φετινή σεζόν, την τελευταία του στο γκαράζ της Tech3.

Επόμενο άρθρο »

Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Μίχα στην SS

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Η Ducati στην Τρίπολη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα