• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Επόμενη στάση Le Mans!
Θα έχουμε πέμπτο διαφορετικό νικητή;
Νέα 04/05/2016 - 15:56

Οι αγώνες της Moto3 ανέκαθεν προσφέρουν το καλύτερο θέαμα από τις τρεις κατηγορίες, όμως στην Jerez είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάτι το μοναδικό!

 

Η εμφάνιση του Brad Binder και ο τρόπος που κατάφερε να πάρει τη νίκη, ξεκινώντας από την τελευταία θέση του grid, ήταν τρομερή!

 

Ο Ν. Αφρικανός μας χάρισε έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες της μικρής κατηγορίας και τον καλύτερο από το 2012, όταν μετονομάστηκε σε Moto3.

 

Η δυναμική του ήταν - και τώρα κυριολεκτούμε - εξωπραγματική για τους υπόλοιπους, κερδίζοντας 19 θέσεις στους πρώτους δυο γύρους!!

 

Στη συνέχεια όχι μόνο κατάφερε κάτι που λίγοι θα περίμεναν, κερδίζοντας τον αγώνα, αλλά άφησε και πάνω από τρία δευτερόλεπτα πίσω του τον δεύτερο!

 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κερδίζεις τον πρώτο σου αγώνα σε Παγκόσμιο επίπεδο!

 

Για τον Binder δεν ήταν μόνο η πρώτη νίκη Ν. Αφρικανού στη μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος, αλλά και η πρώτη Ν. Αφρικανού μετά το 1981 και τη νίκη του Jon Ekerold στα 350cc στην Monza.

 

Παράλληλα με την επιβλητική του νίκη, ο Binder κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση με διαφορά 15β από τον δεύτερο Navarro.

 

Το Le Mans δεν είναι ιδιαίτερα καλό για τον Binder, που έχει πάρει βαθμούς στους δυο από τους 4 αγώνες που έχει πάρει μέρος, ενώ η καλύτερή του θέση είναι η 8η το 2013.

 

Σ’ αυτό ελπίζει ο Jorge Navarro, ο οποίος θα θέλει να καλύψει έδαφος σε σχέση με τον αντίπαλό του και να πάρει κι αυτός την παρθενική του νίκη στο Πρωτάθλημα.

 

Ο Navarro έδειχνε ικανός για το βάθρο μέσα στην Jerez, ωστόσο στην τελευταία στροφή τον πέρασαν οι δυο Ιταλοί, ο Bagnaia και ο Bulega.

 

Η σταθερότητα του Navarro - ποτέ δεν έχει βρεθεί εκτός οχτάδας φέτος - τον έχει βοηθήσει να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Romano Fenati χρειάζεται να μειώσει τη διαφορά του από τη βαθμολογία και ειδικά την πρώτη θέση, από την οποία απέχει 30β τώρα.

 

Μετά τους δυο πρώτους στη βαθμολογία, ακολουθούν πέντε Ιταλοί με τον Fenati να είναι μπροστά.

 

Όμως αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει, καθώς ο καταπληκτικός στην Jerez Bulega, είναι μόλις 11β πίσω και βελτιώνεται συνεχώς!

 

Το Le Mans είναι επίσης στο Ημερολόγιο Αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Moto3 Ισπανίας).

 

Αυτό σημαίνει ότι - όπως στην Jerez - έτσι και στην Γαλλική πίστα οι Bulega, Mir, Canet και Pawi έχουν αγωνιστεί.

 

Την περασμένη σεζόν ήταν ο Aron Canet αυτός που είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη, με τον Mir να εντυπωσιάζει κάνοντας μια τρομερή επίθεση από πίσω, όπως περίπου και ο Binder στην Ισπανία.

 

Ωστόσο η κατάληξη για τον Mir ήταν μια πτώση. Στο μισό-μισό ο Pawi είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και σίγουρα θα θέλει να βρέξει και πάλι στην Γαλλία.

 

Άλλωστε μετά την τρομερή του επικράτηση στην Αργεντινή, ο αναβάτης από την Μαλαισία έχει πάρει μόλις δυο βαθμούς.

 

Ο Bagnaia και η Mahindra έχουν καλή παράδοση στο Le Mans, με τη σφιχτή πίστα να ταιριάζει στην MGP3O.

 

Πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει εκεί το παρθενικό του βάθρο με την Mahindra, με το επόμενο - δύσκολο - βήμα να είναι η νίκη!

 

Σημαντικό GP θα είναι αυτό του Le Mans για τους Niccolo Antonelli και Enea Bastianini.

 

Και οι δυο τους αποτελούν δυνατά ονόματα της κατηγορίας, αλλά μετά το καλό τους ξεκίνημα έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται αρκετά.

 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα για τον Biastianini, ο οποίος έπεσε σε προπόνηση και έσπασε το δεξί του καρπό. Ελπίζει να δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα της Κυριακής.

 

Ο ομόσταυλος του Antonelli, Jules Danilo φτάνει στον εντός έδρας αγώνα του όντας σε πολύ καλή κατάσταση μετά από δυο ένατες θέσεις σε Τέξας και Jerez.

 

Στόχος του είναι να τερματίσει για πρώτη φορά στο Le Mans, έχοντας ήδη ξεπεράσει το σύνολο των βαθμών που είχε συγκεντρώσει την περασμένη σεζόν!

 

Οι δυνατότητες του Fabio Quartararo δεν αμφισβητούνται από κανέναν. ωστόσο η μετακίνησή του στην καινούργια ομάδα και στην καινούργια του μοτοσυκλέτα τον έχουν δυσκολέψει αρκετά.

 

Ο Γάλλος προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα του σαν να είναι ο πρώτος της σεζόν!

 

Τέλος, ακόμα ένας Γάλλος, ο γηραιότερος αναβάτης της κατηγορίας, Alexis Masbou, αναζητά εξιλέωση μπροστά στους συμπατριώτες του και παράλληλα τους πρώτους του βαθμούς για το ’16.
 

Επόμενο άρθρο »

Ο Iannone για τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

The Doctor Series!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα