• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 05/05/2016 - 23:07

Ο δεύτερος ευρωπαϊκός Γύρος ξεκινά αύριο, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Marc Marquez να πλαισιώνεται στη συνέντευξη τύπου από τους Rossi και Lorenzo.

 

Το παρών έδωσε και ο Aleix Espargaro, οι Γάλλοι Loris Baz και Johann Zarco, ενώ την τελευταία στιγμή προστέθηκε και ο Jonas Folger, ο οποίος μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι του χρόνου θα είναι στην Tech3.

 

Ο Marquez είναι ο μόνος, από τους τρεις που έχουν νίκη στο Πρωτάθλημα φέτος, ο οποίος δεν έχει πέσει και δεν έχει χάσει βάθρο στους πρώτους τέσσερεις Γύρους!
 

«Αν θέλω να είμαι σ’ αυτή τη θέση, πρέπει να είμαστε σταθεροί διότι τουλάχιστον για την ώρα δεν έχω καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Δουλεύουμε σκληρά με την Honda και βελτιωνόμαστε, ναι».

 

Το Le Mans είναι μια πίστα stop-and-go με δυνατά σημεία φρεναρίσματος και απότομες επιταχύνσεις, ένας τομέας στον οποίο υποφέρει φέτος η RC213V της Honda.

 

«Δεν είναι εύκολη πίστα, αλλά μου αρέσει. Είναι stop-and-go αλλά ταιριάζει στο στυλ μου. Πέρυσι είχαμε θέμα με το μπροστινό, όπως και στην Jerez πριν δυο εβδομάδες».

 

Στις τελευταίες του εφτά επισκέψεις στο Le Mans, ο Jorge Lorenzo έχει πάρει τέσσερεις νίκες, αλλά καμμία pole position!

 

«Ήδη από τα χρόνια των 125cc ήμουν γρήγορος εκεί. Πέρυσι πήρα τη νίκη, μετά από δυο χρόνια με όχι καλά αποτελέσματα. Το 2015 ήμουν 7ος  και το 2014 νομίζω ήμουν 6ος».

 

Μετά τις δυσκολίες στην Ισπανία με τα ελαστικά, ο Lorenzo παρουσιάστηκε βέβαιος ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα εμφανιστεί εκ νέου.

 

«Η Michelin δουλεύει σκληρά μετά τα θέματα στην Jerez. Θα φέρει τρία διαφορετικά ελαστικά, οπότε θα δούμε αν το ένα θα είναι καλύτερα από τα άλλα δυο και θα λύσει το πρόβλημα στις ευθείες (σ.σ. σπινάρισμα)».

 

Ο Vale είναι ο πιο έμπειρος αναβάτης στο grid και γνωρίζει καλά ότι ο καιρός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα!

 

«Εδώ πάντα είναι δύσκολα και πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον καιρό. Ελπίζουμε για καλό καιρό, όπως τα τελευταία δυο χρόνια. Το 2014 και το 2015 έκανα καλούς αγώνες, δεν κέρδιζα αλλά ήμουν 2ος και δυνατός και αυτός είναι ο στόχος και για φέτος».

 

Πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για το ποιος θα είναι ο νέος ομόσταυλος του Valentino Rossi στην Yamaha, ο Vinales ή ο Pedrosa;

 

«Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Pedrosa. Νομίζω ότι για τον δεύτερο οδηγό θέλουν Ισπανό και ο Vinales ή ο Pedrosa είναι οι επικρατέστεροι. Δεν ξέρω ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά για μένα είναι το ίδιο».

 

Η αναγέννηση του Aleix Espargaro έχει ξεκινήσει στους τελευταίους δυο Γύρους, όταν και πήρε δυο συνεχόμενες 5ες θέσεις. «Βλέπουμε ότι η GSX-RR βελτιώνεται πολύ».

 

«Όχι ακριβώς για να ανέβουμε στο βάθρο, αλλά πλησιάζουμε. Την προηγούμενη φορά ήμασταν πιο γρήγοροι από τις Ducati όλο το Σ/Κ και πιο κοντά στις Yamaha και στις Honda».

 

«Είμαστε πολύ, πολύ κοντά, αλλά όχι ακόμα έτοιμοι για να παλέψουμε με τους κορυφαίους», πρόσθεσε ο Espargaro. Η τελευταία νίκη της Suzuki ήρθε το 2007 από τον Vermeulen στο βρεγμένο Le Mans!

 

Ο Loris Baz ήταν ενθουσιασμένος που για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του!

 

«Θυμάμαι όταν ερχόμουν εδώ μικρός κι έβλεπα το GP και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από την άλλη μεριά, μέσα στο grid... είναι καταπληκτικό το συναίσθημα».

 

Ο στόχος του Loris Baz - ο οποίος είχε μερικά προβλήματα στην αρχή της σεζόν - είναι να καταφέρει να μπει μέσα στη δεκάδα την Κυριακή.

 

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Johann Zarco, η παρουσία του οποίου στη μεσαία κατηγορία για δεύτερη σεζόν, κρύβει μέχρι στιγμής αρκετές δυσκολίες. Ο Γάλλος πάντως είναι αποφασισμένος να τα πάει καλά μπροστά στους συμπατριώτες του.

 

«Δεν το έχω μετανοιώσει που έμεινα, διότι μαθαίνω πολλά. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες είναι και όταν μαθαίνεις πιο πολύ».

 

«Όταν όλα πάνε καλά θέλεις να μαθαίνεις, σκέφτεσαι τι πήγε καλά και τι όχι αλλά ίσως να πιστεύεις ότι κάποια πράγματα δεν ήταν άσχημα τελικά. Όταν όμως δεν πας καλά, ίσως τότε κατανοείς καλύτερα τα πράγματα».

Το όνομα του Zarco συνδέεται με την Suzuki, αν και τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το μέλλον του.

 

«Θα δοκιμάσω τη Suzuki σε τεστ στην Ιαπωνία, ενώ μου ζήτησαν να είμαι και στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka. Αυτό δεν σημαίνει όμως τίποτα, δεν σημαίνει ότι έχουμε θέση μαζί τους».

 

Τέλος, ο Folger ήταν απολύτως ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στην Tech3! «Είναι όνειρο για όλους εμάς να βρεθούμε κάποια στιγμή στο MotoGP».

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Yamaha, η Tech3 και ο Herve πίστεψαν σε μένα. Τώρα μπορώ να εστιάσω πλήρως σ’ αυτή τη σεζόν. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro κατά Yamaha (updated)!

« Προηγούμενο άρθρο

Έκλεισε στην Tech3 ο Folger!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα