• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto3: 2η νίκη για Binder!
Νίκησε και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία
Νέα 08/05/2016 - 17:06

Με έναν ωραίο αγώνα της Moto3 άνοιξε η σημερινή αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Με τα σύννεφα να είναι αρκετά πάνω από την πίστα - αλλά όχι απειλητικά - οι οδηγοί της μικρής κατηγορίας έδωσαν τις μάχες τους στον αγώνα διάρκειας 24 γύρων.

 

Στους πρώτους γύρους είχαμε ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ αναβατών, στην πορεία όμως του αγώνα ήταν τέσσερεις οι μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν.

 

Τον πρώτο λόγο είχαν οι KTM των Brad Binder και Romano Fenati που άλλαζαν μεταξύ τους την πρώτη θέση, ενώ τους ακολουθούσαν από πίσω οι Honda των Navarro και Canet.

 

Ο αγώνας κρίθηκε στην 11η στροφή του προτελευταίου γύρου, όταν με μια ακόμα δυνατή κίνηση, ο Brad Binder πέρασε μπροστά από τον Fenati.

 

Ο τελευταίος κρατούσε το προβάδισμα για αρκετούς γύρους, στο τέλος όμως - αν και πίεσε - δεν βρήκε χώρο να αντεπιτεθεί κι έμεινε δεύτερος.

 

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Binder στο Πρωτάθλημα, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του.

 

Για τον Fenati ήταν σημαντικό που επέστρεψε στο βάθρο και κυρίως που πήρε 20β που τον κρατάνε σε τροχιά Τίτλου, καθώς το Πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

 

Ο Navarro επέλεξε το μαλακό μπροστά ελαστικό της Dunlop, το οποίο - όπως δήλωσε - είχε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μεινοεκτήματά του.

 

Ο Ισπανός έμεινε κοντά στις πιο δυνατές KTM, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση.

 

Από τα μισά κι έπειτα έδωσε ωραίες μάχες με τον Binder για τη δεύτερη θέση, στο τέλος όμως συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση κι ένα ακόμη βάθρο.

 

Στο τέλος παραλίγο να είχαμε και δράματα, καθώς ο εντυπωσιακός στο σημερινό αγώνα Canet ακούμπησε τον Navarro και αναγκάστηκε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του, να βγει εκτός για λίγο και να τερματίσει 4ος.

 

Για τον Ισπανό άσο ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Παγκόσμιο επίπεδο, έμεινε όμως με την πίκρα μιας πολύ καλής παρουσίας που δεν επιβραβεύτηκε με ένα βάθρο.

 

Πιο πίσω είχε δημιουργηθεί το δεύτερο γκρουπ, επίσης με τέσσερεις μοτοσυκλέτες, νικητής του οποίου στο τέλος ήταν ο Nicolo Bulega.

 

Ο τελευταίος ήταν ο δεύτερος αναβάτης του Valentino Rossi μέσα στην πεντάδα.

 

Από εκεί και πέρα δεν έκανε τον αγώνα που θα ήθελε ο Fabio Quartararo, αλλά πήρε την έκτη θέση που είναι η καλύτερή του για φέτος!

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πήρε ο Andrea Migno με την 7η θέση σήμερα, μπροστά από τον Niccolo Antonelli.

 

Ο τελευταίος ξεκίνησε πολύ δυνατά από την pole position, αλλά στο τέλος διατηρήθηκε η παράδοση της κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία κανείς από τους δέκα τελευταίους που έχουν πάρει pole, δεν έχουν καταφέρει να κερδίσει!

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Jakub Kornfeil που έκανε καλή εκκίνηση αλλά δεν απέφυγε το λάθος που τον έριξε στις πίσω θέσεις και ο Andrea Locatelli.

Επόμενο άρθρο »

Ο Lorenzo παίρνει τη νίκη με το νέο πίσω ελαστικό της MICHELIN.

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Σημαντικοί οι 20β

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα