• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Η μνήμη του...
Στην καρδιά μας για πάντα!
Νέα 07/06/2016 - 10:56

Ο Dani Pedrosa πήρε το δεύτερο φετινό του βάθρο, σ’ ένα αγωνιστικό τριήμερο που σημαδεύτηκε από το θάνατο του Luis Salom την Παρασκευή το απόγευμα.

 

«Πολύ δύσκολο Σ/Κ, αλλά συνεχίσαμε το GP λόγω της οικογενείας του. Ήθελαν να συνεχίσουμε κι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για εκείνον και την οικογένειά του».

 

Μετά το ζέσταμα της μεγάλης κατηγορίας, έγινε μια μικρή τελετή στην πίστα και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής για τον Salom.

 

«Ήταν πολύ συγκινητικό και τότε συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο. Γι’ αυτό ζητάμε το σεβασμό από τους οπαδούς».

 

«Να σέβονται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αναβάτη, διότι όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και για να προσφέρουμε θέαμα».

 

«Ήταν έντονα τα συναισθήματα στο ενός λεπτού σιγή και κλείσαμε την ημέρα με τα μαύρα φανελάκια, αλλά πάνω απ’ όλα με τη μνήμη του στην καρδιά μας για πάντα».

 

Στον αγώνα, ο Dani ήταν ένας από τους τέσσερεις μόλις οδηγούς που επέλεξαν το μεσαίο πίσω σλικ και όχι το σκληρό.

 

«Το δοκίμασα το σκληρό και ως συνήθως φέτος, δεν έχω καλή πρόσφυση μ’ αυτό. Λόγω των χαρακτηριστικών μου, του βάρους μου, δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει».

 

«Ήξερα ότι όλοι θα διάλεγαν το σκληρό και αυτό θα έκανα κι εγώ, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισα να ακολουθήσω διαφορετική στρατηγική».

 

«Δυστυχώς φρέναρα πιο νωρίς στην 1 κι έχασα μερικές θέσεις. Στη συνέχεια δεν πίεσα πολύ, κρατούσα τη διαφορά γιατί δεν ήθελαν να κάψω τα ελαστικά».

 

«Έτσι οδηγούσα όταν ο Vinales άρχισε τις επιθέσεις σε κάθε στροφή, αλλά δυστυχώς διάλεξε το χειρότερο σημείο, στο εσάκι, όπου έχουμε μια γραμμή».

 

«Τότε χάσαμε 1-1,5 δευτερόλεπτο κι εκεί ήταν που έχασα την επαφή με τους μπροστά».

 

«Στους τελευταίους 5-6 γύρους το ελαστικό τελείωσε, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί και εδώ, όπως και στο Mugello, κάναμε ένα μικρό βήμα μπροστά».

 

Ο Dani Pedrosa αποκάλυψε ότι δεν περίμενε μέχρι σήμερα, τις δοκιμές δηλαδή που θα γίνουν στην πίστα, για να δοκιμάσει κάποια νέα εξαρτήματα!

 

Το έκανε στο αγωνιστικό Σ/Κ διότι «...την Δευτέρα η πίστα έχει ακόμα καλύτερο κράτημα και οι χρόνοι έρχονται ευκολότερα και δεν παίζουν ρόλο μόνο τα εξαρτήματα».

 

«Οι δοκιμές λοιπόν το Σ/Κ έχουν περισσότερο ενδιαφέρον», σχολίασε ο Pedrosa που είναι τέταρτος στη βαθμολογία με 43β διαφοράς πίσω από τον Marquez.

 

Επόμενο άρθρο »

Αύριο η κηδεία του Salom

« Προηγούμενο άρθρο

Salom: Η αιτία της πτώσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα