Η βροχή δεν ήρθε την πρώτη ημέρα, κάτι που είναι πιθανό να γίνει τα επόμενα 24ωρα και οι οδηγοί του Πρωταθλήματος είχαν χρόνο στο στεγνό.
Η ημέρα ανήκε στην Ducati, με τον Andrea Iannone να παίρνει την πρώτη θέση και στα δυο ελεύθερα δοκιμαστικά της ημέρας.
Ο Ιταλός άσος ξεκίνησε δυνατά, ωστόσο γνωρίζει ότι την Κυριακή θα εκτίσει την ποινή του και θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα.
Στις ΕΔ1 είχε πίσω του - δυο περίπου δέκατα - τον Andrea Dovizioso, ενώ το απόγευμα ήταν ο Valentino Rossi αυτός που μείωσε τη διαφορά.
Ο Vale πλησίασε στα 4 χιλ του δευτερολέπτου τον συμπατριώτη του και ήταν η καλύτερη Yamahaμε διαφορά τεσσάρων δεκάτων από τον Lorenzo.
Οι Honda είχαν ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα το πρωί, με τον Marquez - μόνο - να μετριάζει την άσχημη εικόνα του κατασκευαστή το απόγευμα.

Ο 23χρονος - μόλις 11ος το πρωί - σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στις ΕΔ2 με διαφορά μόλις στα 0,133δ από την κορυφή.
Όπως πάντα ήταν και ο μόνος από τις RC213V που - χάρη στο ταλέντο του - ξεχώρισε, με την επόμενη Honda στην 11η θέση (Dani Pedrosa).
O Vinales με την Suzuki του ανέβηκε στην τέταρτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, με όλους τους αναβάτες να βελτιώνουν τους χρόνους τους το απόγευμα.
Εκτός δεκάδας, πλην του Pedrosa, και ο Cal Crutchlow με τον Bradley Smith που κινδυνεύουν να περάσουν από τις ΚΑΤ1 αντελικά βρέξει αύριο!