• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Να έμπαινα νωρίτερα;
Δεν θα άλλαζε τίποτα στον αγώνα...
Νέα 17/07/2016 - 20:26

Μια πολύ άσχημη ημέρα για τον Valentino Rossi, το συνοφρυωμένο πρόσωπο του οποίου αποδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο τη ψυχική κατάσταση του Ιταλού.

 

Τα πάντα πήγαν λάθος για τον Vale κι όμως δεν ήταν αυτή η εικόνα του τη χτεσινή ημέρα: «Στο στεγνό ήμασταν ανταγωνιστικοί, μπορούσαμε το βάθρο».

 

«Ακόμα και σήμερα το πρωί δουλέψαμε καλά με τη μοτοσυκλέτα, την ετοιμάσαμε για τη βροχή και θα πάλευα για τη νίκη».

 

«Ήμασταν όμως άτυχοι με τον καιρό. Σταμάτησε να βρέχει και οι συνθήκες στην πίστα άλλαξαν».

 

«Ήμουν πολύ αργός με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ναι, θα μπορούσα να μπω 2-3 γύρους νωρίτερα, αλλά δεν θα άλλαζαν πολλά».

 

«Μπήκα μαζί με τους Dovi και Crutchlow  που πήρα το βάθρο, αλλά εγώ όταν πήρα τη δεύτερη μοτοσυκλέτα δεν είχα καθόλου εμπιστοσύνη. Μου έριχναν 10δ στο γύρο!»

 

Τελικά το ότι η ομάδα του έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η λάθος επιλογή, την ώρα που η Honda έδινε τα σλικ στον Marquez ο οποίος «πέταξε» προς τη νίκη;

 

«Δεν ξέρω», αποκρίθηκε ο Vale. «Στη θεωρία πάντως με τα σλικ τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για μένα».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ήταν δική του επιλογή να φορεθούν τα ενδιάμεσα αν απαιτούνταν στον αγώνα, μιας και «...είχαμε πολλά προβλήματα με το μπροστινό σλικ».

 

«Δεν μπορούσα να το φέρω σε επιθυμητή θερμοκρασία. Εγώ το αποφάσισα για τα ενδιάμεσα, σε συνεννόηση με την ομάδα».

 

«Είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσεις την Μ1 σ’ αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι φυσιολογικό να σου παίρνουν 10δ σε μερικές στροφές. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό».

 

Η ομάδα του τον ειδοποιούσε συνεχώς να μπει στο γκαράζ για την αλλαγή ελαστικών, κάτι που μας θύμισε τον αγώνα στο Misano. Ο Vale όμως ξεκαθάρισε:

 

«Τότε δεν θυμάμαι να είχαν γράψει κάτι στον πίνακα. Όπως και να ΄χει, για εδώ είχαμε πει ότι θα με ειδοποιήσουν αμέσως μόλις κάποιος μπει στα pits ν’ αλλάξει ελαστικά».

 

«Μετά θα ήταν δική μου η απόφαση για το πότε θα βγω! Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα ότι έπρεπε ν’ αλλάξω τα ελαστικά ακόμα».

 

«Ναι, μπορεί ενδεχομένως να έβγαινα νωρίτερα αλλά δεν θα άλλαζε κάτι. Θα τερμάτιζα ίσως 6ος, αντί για 8ος».

 

Φαίνεται ότι στους αγώνες flag-to-flag ο Rossi δεν μπορεί να βρει - παρά την τεράστια εμπειρία του - τη σωστή στρατηγική.

 

«Ναι, αλλά και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις έχω την πρόκληση του να είμαι στην 1η ή 2η θέση»,  θυμίζει ο Vale που μας υπενθυμίζει ότι ήταν πολύ πιο εύκολο για τον Marquez να πάρει μια τέτοια απόφαση, από τη στιγμή που ήταν δέκατος!

 

Θυμίζουμε ότι και στο Misano ο Vale πάλευε για τον Τίτλο, ενώ ο Marc ήταν πάρα πολύ πίσω στη βαθμολογία και πάλι ήταν πιο εύκολη η απόφασή του να βγει νωρίς και ν’ αλλάξει ελαστικά.

 

Φέτος πάντως είναι ο Rossi 59β πίσω από την κορυφή: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση πια. Στους 9 πρώτους αγώνες δεν πήρα τους βαθμούς που θα μπορούσα».

 

«Έγιναν λάθη και δεν είχαμε και τύχη και γι’ αυτό η διαφορά είναι μεγάλη. Έχουμε όμως ακόμα μισή σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Ας έπεφτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Πρωταθλητής «Χειμώνα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα