• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ναι ο Rossi, Όχι ο Marquez
Στην ενδοεπικοινωνία αναβατών-ομάδων!
Νέα 19/07/2016 - 13:04

Μετά από το χτεσινό αγώνα, όπου οι τακτικές και η στρατηγική - πάντα με λίγη δόση τύχης - καθόρισαν τον νικητή, επανήλθε στο προσκήνιο η πρόταση για ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στους οδηγούς και στις ομάδες.

 

Είναι ένα σύστημα δοκιμασμένο στους αγώνες της Formula 1 και σίγουρα πιο ασφαλές από τις πινακίδες που βγάζουν  τώρα οι ομάδες και τις οποίες αρκετές φορές οι οδηγοί δεν βλέπουν!

 

Πάντως αυτή η ιδέα είναι κάτι που διχάζει τους αναβάτες, όπως φαίνεται και από τις τοποθετήσεις δυο εκ των κορυφαίων αναβατών του MotoGP.

 

«Σίγουρα αν υπήρχε η ενδοεπικοινωνία όλα θα ήταν πιο εύκολα», λέει ο Valentino Rossi. «Μερικές φορές με τις πινακίδες στα pits είναι δύσκολο».

 

«Για παράδειγμα, αν στο Assen μου έλεγαν ότι είχα διαφορά δυο δευτερολέπτων, απλά θα έκοβα λίγο για να αποφύγω το λάθος. Δεν ξέρω γιατί δεν έχουμε την ενδοεπικοινωνία. Ίσως λόγω κόστους;»

 

Από την πλευρά του ο Marc Marquez διαφωνεί: «Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι τελείως πλαγιασμένος με 320χλμ/ώρα και να έχω κάποιον στο αυτί να μου μιλάει!»

 

«Δεν είναι απαραίτητο αν έχεις κάνει ένα πλάνο από πριν για τον αγώνα. Μετά το 2013 (σ.σ. είχε ακυρωθεί αφού δεν μπήκε εγκαίρως για αλλαγή μοτοσυκλέτας) έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτές τις συνθήκες».

 

Περισσότερο αμφιταλαντευόμενος ήταν ο Andrea Dovizioso: «Ίσως είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς την κατάσταση και πιο ασφαλές».

 

«Αν μπορούμε και μιλάμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι στρατηγικές αποφάσεις μας να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές».

 

«Όμως το άθλημά μας είναι διαφορετικό από την Formula 1 κι έτσι πιστεύω ότι καλύτερα να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν».

Επόμενο άρθρο »

Μια Ducati 998 Matrix στην Ελλάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Το βάθρο ήταν δικό μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα