• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κυριαρχία Ducati στην Αυστρία
8 Ιταλίδες στις 10 πρώτες στη νέα πίστα!
Νέα 20/07/2016 - 00:56

Το ιδιωτικό τεστ που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στη νέα πίστα του MotoGP, την Αυστριακή Red Bull Ring, έδειξε ότι η Ducati βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη, εδώ και έξι χρόνια! Ο σχεδιασμός της πίστας που είναι stop & go φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα της Ιταλικής μοτοσυκλέτας, αφού στις 5 από τις 9 στροφές της πίστας χρειάζεται δυνατή επιτάχυνση. Συνολικά η μήκους 4.3 χλμ πίστα έχει 7 δεξιές και μόνο 2 αριστερές στροφές, κάτι που θα προβληματίσει και το ζέσταμα των ελαστικών στην αριστερά πλευρά.

Αυτά όμως δεν προβλημάτισαν καθόλου τις Ducati, όπως φαίνεται, αφού πήραν τις 4 πρώτες θέσεις και ακόμη 4 συνολικά στην δεκάδα! Ο Andrea Dovizioso “έγραψε” 1:23.764 και έδειξε πολύ δυνατός, αφού ήταν σχεδόν 6 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον ομόσταυλό του Andrea Ιannone που και αυτός σήμερα δοκίμασε το νέο πλαίσιο με το οποίο είχε τρέξει ο Dovi στην Γερμανία. Στην 3η θέση με χρόνο 1:24.461 ο Scott Redding έχει την ευχαρίστηση να είναι 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Casey Stoner που δοκίμαζε μια GP16 αλλά χωρίς τα φτεράκια, προφανώς προετοιμάζοντας την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2017.

Στην 5η θέση ο Maverick Vinales έσπασε με τη Suzuki του το σερί των Ιταλίδων, με χρόνο 1:24.595, δηλώνοντας ότι προφανώς η πίστα δεν ευνοεί τη μοτοσυκλέτα του, αλλά ότι εδώ θα φανεί και ποια ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί γρηγορότερα σε μια πίστα που δεν ξέρει κανείς.

Ακολουθούν οι Ducati των Hector Barbera, Eugene Laverty & Danilo Petrucci, μπροστά από την Yamaha του Valentino Rossi, που με 1:25.054 απέχει 1.290 δευτερόλεπτα από την κορυφή! Ο Ιταλός δήλωσε ότι είναι μια πολύ-πολύ γρήγορη πίστα και ότι η Μ1 υποφέρει λόγω τελικής ταχύτητας, αλλά θα προσπαθήσουν άυριο να βρουν κάποιες λύσεις.

Ο Yonny hernadez κλείνει τη δεκάδα, μπροστά από τον Jorge Lorenzo. O Aleix Espargaro έφερε την 2η Suzuki στην 12η θέση, ενώ απόντων των Marquez & Pedrosa, o Jack Miller είναι η πρώτη Honda με 1:25.345, μπροστά από τον Cal Crutchlow. O Loris Baz είναι 15ος, με την ΚΤΜ του Mika Kallio να κάνει μια καλή εμφάνιση με χρόνο 1:26.056 και να επιβεβαιώνει ότι στην Βαλένθια θα κάνει την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση το Αυστριακό εργοστάσιο.Ο Tom Luthi επίσης οδήγησε ΚΤΜ, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Tito Rambat που ήταν προτελευταίος. 

Επόμενο άρθρο »

Ο Iannone υπέρ του νέου πλαισίου

« Προηγούμενο άρθρο

Μια Ducati 998 Matrix στην Ελλάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα