• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα ελαστικά για το GP της Αυστρίας
Δυο νέα πίσω σλικ φέρνει η Michelin
Νέα 09/08/2016 - 15:53

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στην Αυστρία αυτό το Σ/Κ, σε μια πίστα όπου όλοι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έκαναν δοκιμές, πλην της Repsol Honda και της Tech3.

 

Πολλοί ήταν οι αναβάτες που εξέφραζαν τότε την πεποίθησή τους ότι τα ελαστικά που είχε φέρει για το τεστ η Michelin, δεν θα είναι τα ίδια με του αγώνα και επαληθεύτηκαν.

 

Στο διάστημα των τριών περίπου εβδομάδων, ο κατασκευαστής ετοίμασε καινούργια ελαστικά για το GP, θέλοντας να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες για την αντοχή τους σε διάρκεια αγώνα.

 

Η Michelin θα δώσει στους αναβάτες δυο νέα ελαστικά, ένα μεσαίο κι ένα σκληρό, τα οποία καινούργια ελαστικά εξελίχθηκαν βάσει των αρχικών, που είχαν οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας στο τεστ.

 

Και τα δυο θα είναι ασύμμετρα, με πιο σκληρή γόμα στη δεξιά πλευρά του ελαστικού, μιας και η πίστα κυριαρχείται από δεξιές στροφές. Από την άλλη, τα μπροστινά, μαλακό-μεσαίο-σκληρό, δεν θα είναι καινούργια.

 

«Μάθαμε αρκετά από το τεστ που κάναμε πρόσφατα εκεί κι έτσι μπορώ να πω ότι έχουμε μια ιδέα του πως θα δουλέψουν τα ελαστικά εκεί», σχολίασε ο Piero Taramasso της Michelin.

 

Πάντως αυτή η αλλαγή ελαστικών ενδεχομένως να επηρεάσει τους κόκκινους της Ducati και να δώσει παραπάνω ελπίδες στους ανταγωνιστές της, οι οποίοι στο τεστ είδαν 4 Ducati στις πρώτες θέσεις!

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Κερδισμένοι και Χαμένοι

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα