• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση Aragon
Από το σπίτι του Rossi στο σπίτι του Marquez
Νέα 20/09/2016 - 11:15

Σε μια πίστα που πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί - από πολλούς - ως ένα από τα καλύτερα Grand Prix του Πρωταθλήματος, θα συνεχιστεί η σεζόν για το MotoGP.

 

Η Aragon προστέθηκε στο Ημερολόγιο Αγώνων μόλις το 2010, αλλά έχει κατασκευαστεί ακολουθώντας πιστά τη μεγάλη παράδοση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη διπλανή πόλη της Alcaniz.

 

Μπορεί το Montmelo να είναι πιο κοντά στη γενέτειρα του Marc Marquez, την Cervera, ωστόσο ο Ισπανός θα είναι εντός έδρας σε μια πίστα που είναι η αγαπημένη του στο Πρωτάθλημα.

 

Βέβαια δεν έχουν λείψει τα λάθη στη συγκεκριμένη πίστα για τον 23χρονο. Το 2013 πήρε την pole και τη νίκη, μετά το περιστατικό με τον ακάλυπτο αισθητήρα στη μοτοσυκλέτα του Pedrosa, ο οποίος καταστράφηκε και οδήγησε στην πτώση τον Dani μετά την επαφή που είχε με τον Marc.

 

Το 2014 έκανε το πρώτο λάθος του τότε στο βρεγμένο, με τον Lorenzo - που τον είχε κερδίσει πέρυσι - να παίρνει τη ρεβάνς επί του συμπατριώτη του. Το 2015 πήρε και πάλι την pole, όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος στον αγώνα.

 

Δυνατό περιμένουμε να δούμε στην Aragon και τον Dani Pedrosa, που εντυπωσίασε με τη μεγάλη του νίκη στο Misano. Στα δυο πρώτα GP εκεί νικητής ήταν ο Stoner, με τον Dani να παίρνει τη δεύτερη θέση.

 

Το 2012 κατάφερε να κερδίσει αυτός τον αγώνα στην Aragon, ενώ το 2014 (το ’13 έπεσε) έκανε λάθος και αυτός στο βρεγμένο, όπως ο ομόσταυλός του ο Marquez. Πέρυσι έκανε έναν φοβερό αγώνα, επικρατώντας μιας τιτάνιας μάχης με τον Rossi για να πάρει αυτός τους 20β της 2ης θέσης.

 

Αυτός που κέρδισε τον αγώνα το 2015 ήταν ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε επικρατήσει και το 2014 στο βρεγμένο. Το 2013 ήταν δεύτερος, πίσω από τον Marquez. Το 2012 πήρε την pole αλλά όχι και τη νίκη, το 2011 ήταν στο βάθρο ενώ το 2010 έφερε την Yamaha του στην 4η θέση.

 

Ο Lorenzo, με τις δυο συνεχόμενες νίκες του τα δυο τελευταία χρόνια, είναι ο πολυνίκης οδηγός στην Aragon και μετά την 3η του θέση στο Misano θα θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω μέσα στην πατρίδα του.

 

Μετά τη δεύτερη θέση στο σπίτι του, στο Misano, ο Rossi οδεύει στην πατρίδα των μεγαλύτερών του αντιπάλων, προσπαθώντας - για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα - να τερματίσει μπροστά από τον Marc Marquez.

 

Ο Vale αντιμετώπισε δυσκολίες στην Aragon όταν ήταν στην Ducati, ανέβηκε όμως στο βάθρο το 2013 που επέστρεψε στην αγαπημένη του M1. Το 2014 έκανε κι αυτός λάθος στο βρεγμένο, ενώ το 2015 έδωσε συγκλονιστική μάχη με τον Pedrosa, χάνοντας τη 2η θέση για 90χιλ.

 

Το μεγάλο στοίχημα για τον Valentino Rossi είναι να συνεχίσει τη νικηφόρα - φέτος - προέλασή του επί Ισπανικού εδάφους για να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από τον Marquez.

 

Εντός έδρας θα αγωνιστεί και ο Maverick Vinales, ο νικητής του Silverstone που τερμάτισε στην 11η θέση στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ισπανός έχει πάρει βάθρα στην Aragon στη μικρότερη κατηγορία, ενώ το 2014 πήρε την pole και τη νίκη στην Moto2.

 

Τα βάθρα στην πίστα της Aragon δεν λείπουν ούτε από την Ducati, με τον Dovizioso στη μεγάλη κατηγορία και τον Iannone στις μικρότερες. Ο τελευταίος είχε κερδίσει από την pole το 2010 εκεί, αν και φέτος δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στο Misano.

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην επιστροφή του Nicky Hayden στο paddock του MotoGP, με τον Αμερικανό θρύλο και Πρωταθλητή το 2006 να αντικαθιστά τον τραυματία Jack Miller.

 

Οι φωτογραφίες είναι από τον περσινό αγώνα στην Aragon.

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ: Μεγάλη επιτυχία για την ZenOne Racing

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: Πιο κοντά στον Τίτλο η Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα