• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Rins εναντίον Zarco στην Aragon!
Κανένα περιθώριο λάθους από τους δυο διεκδικητές
Νέα 20/09/2016 - 12:56

Με ένα σερί εξαιρετικών εμφανίσεων σε πέντε συνεχόμενους Γύρους από          το Mugello μέχρι και το Red Bull Ring, ο Johann Zarco κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο Πρωτάθλημα της μεσαίας κατηγορίας.

 

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά του Alex Rins, με τον Γάλλο να μην έχει παρουσία στο βάθρο στους τρεις πρόσφατους αγώνες. Η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη περσινή.

 

Τέτοιο καιρό, στην πίστα της Aragon, ο Johann Zarco είχε την πρώτη του ευκαιρία να πάρει τον Τίτλο στη μεσαία κατηγορία, ενώ φέτος θα προσπαθήσει να αυξήσει την ισχνή διαφορά των τριών βαθμών από τον Alex Rins.

 

Ο τελευταίος, παρά τους πόνους στην κλείδα του που έσπασε σε προπόνηση, έχει καταφέρει μέσα σε τρεις αγώνες να φτάσει τον αντίπαλό του. Στο Misano οδήγησε τον αγώνα, αλλά στο τέλος δεν είχε τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει στη φοβερή επίθεση του Baldassarri!

 

Ο Lowes από την πλευρά του έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος. Ο Βρετανός πίεζε τη μοτοσυκλέτα του στο San Marino για να μείνει στο παιχνίδι του Τίτλου, αλλά το πλήρωσε με μια πτώση, που τον βγάζει (ουσιαστικά) εκτός μάχης.

 

Το Πρωτάθλημα της Moto2 είναι πολύ πιθανό να κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με τον Zarco να ψάχνει μια καλή εμφάνιση μέσα στην Ισπανία, την πατρίδα του Rins.

 

Η Aragon είναι περίπου 20 λεπτά δρόμος από το σπίτι του Alex Rins που έχει δυνατή παράδοση εκεί, με μια νίκη και δυο pole positions στην Moto3 και μια ωραία μάχη με τον Rabat πέρυσι, όταν κι έχασε τη νίκη για λιγότερο από ένα δέκατο!

 

Πλέον ο Rins δεν είναι νεοφερμένος στην κατηγορία ενώ και η ψυχολογία είναι με το μέρος του έχοντας κερδίσει 31β εις βάρος του Zarco στους τελευταίους Γύρους, καθώς αναρρώνει και από τον τραυματισμό του.

 

Ο Zarco λύγισε από την πίεση πέρυσι του να γίνει αυτός ο μόνος αναβάτης που θα κατόρθωνε να εξασφάλιζε τον Τίτλο ήδη από την Aragon και τερμάτισε στην 6η θέση στο Grand Prix.

 

Πάντως περισσότερο μαθημένος στην πίεση για την κατάκτηση ενός Τίτλου είναι ο Rins παρά ο Zarco, που πέρυσι είχε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Αντίθετα ο Ισπανός το 2013 έχασε τον Τίτλο στην Moto3 στον τελευταίο αγώνα από τον Maverick Vinales.

 

Ό,τι έχασε για λίγο στο Mugello πήρε στο Misano ο Lorenzo Baldassarri, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην πίστα του San Marino. Τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Nakagami θα κάνουν δύσκολο το έργο των δυο πρώτων στη βαθμολογία.

 

Ο Ιάπωνας θέλει να επιβεβαιώσει ότι διανύει την καλύτερή του σεζόν στη μεσαία κατηγορία δίνοντας και πάλι μάχες για τις πρώτες θέσεις. Εκεί που ελπίζει να είναι και ο Tom Luthi.

 

Ο Ελβετός δεν έτρεξε στο Brno μετά τον τραυματισμό του στις κατατακτήριες, αλλά επέστρεψε δριμύτερος στο Silverstone για να κατακτήσει τη δεύτερη φετινή του νίκη. Και στο Misano έκανε καλό αγώνα.

 

Οι καλές εμφανίσεις του έδωσαν την τρίτη θέση στη βαθμολογία, εις βάρος του Sam Lowes. Ο στόχος είναι η τριάδα για τον Luthi και στην Aragon θα παλέψει με αυτό κατά νου απέναντι στον νικητή του Brno Folger και το δίδυμο της Marc VDS, Morbidelli και Marquez.

 

Ο Franco θα τα δώσει όλα για να πάρει και αυτός την πρώτη του νίκη, ενώ ο Alex Marquez δεν σκέφτεται τίποτ’ άλλο παρά το βάθρο στον εντός έδρας αγώνα του, το πρώτο του σε μια δύσκολη - δεύτερη - σεζόν στην Moto2.

 

Ο μικρός αδερφός του Marc έχει καλές αναμνήσεις από την πίστα, καθώς εκεί πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία το 2014 στην Moto3 και δεν το έχασε μέχρι το τέλος. Εκεί έχει δυο βάθρα στην μικρή κατηγορία: το 2013 ως rookie και το 2014 όταν έχασε τη νίκη για 57χιλ.

 

Οι Zarco και Rins μπορεί να έχουν ξεφύγει και να είναι μπροστά στη βαθμολογία 53β και 50β αντίστοιχα από τον τρίτο Luthi, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μην είναι μόνοι τους στις μάχες για το βάθρο αυτή την Κυριακή στον αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Τρομερός Van der Mark

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: Μεγάλη επιτυχία για την ZenOne Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα