• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Βασιλιάς στην Aragon ο Binder;
Πολύ κοντά στον Τίτλο ο Ν. Αφρικανός
Νέα 21/09/2016 - 11:45

Η μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα βρεθεί στην πίστα της Aragon αυτό το Σ/Κ, με τον Bra Binder - τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας - να έχει την πρώτη του ευκαιρία στον Τίτλο.

 

Ο Ν. Αφρικανός έχει διαφορά 106β από τον δεύτερο στο βαθμολογικό πίνακα και αν καταφέρει να τελειώσει τον αγώνα με διαφορά 101β από τον δεύτερο, τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον πρώτο Τίτλο της καριέρας του.

 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν ο Binder κερδίσει τον αγώνα ή έρθει δεύτερος, τότε κατακτά το Πρωτάθλημα από την Aragon! Ο δεύτερος στη βαθμολογία, Enea Bastianini, δεν μπορεί παρά να ελπίζει σε στραβοπάτημα του αντιπάλου του.

 

Η νίκη είναι σημαντική για τον Ιταλό άσο, ο οποίος έχασε μέσα στην πατρίδα του πριν δυο εβδομάδες από τον Binder, αλλά ακόμα και αυτή δεν σημαίνει τίποτα αν ο Ν. Αφρικανός τερματίσει 2ος.

 

Ο Bastianini ήταν στην pole πέρυσι κι έκανε καλό αγώνα, αλλά στο τέλος δεν απέτρεψε ένα λάθος που τον οδήγησε στην πτώση. Μαζί του παρέσυρε και τον Binder που ήταν εξαιρετικός.

 

Κανείς από τους νυν συμμετέχοντες δεν έχουν κερδίσει αγώνα στην Aragon και μόνο ένας έχει καταφέρει να πάρει το βάθρο εκεί: ο Jorge Navarro που ήταν δεύτερος πέρυσι και έπαιρνε το πρώτο βάθρο της καριέρας του.

 

Ο Ισπανός πέρυσι έκανε πάρα πολύ καλό δεύτερο μισό, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχει χάσει τη δεύτερη θέση από τον Bastianini, τον οποίο θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος.

 

Πάντως δεν έφτανε το σπάσιμο στο δεξί του πόδι μετά το Montmelo, ήρθε και η εξάρθρωση ώμου στο Misano για να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του Jorge Navarro, για τον οποίο φέτος είναι η τελευταία σεζόν στην Moto3.

 

Πέρα από το γεγονός ότι θα πρέπει πρώτα να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς για να μπει στην πίστα, ο Jorge Navarro θα χρειαστεί να ξεπεράσει και την αρνητική παράδοση της Honda στην Aragon, που δεν έχει κερδίσει αγώνα!

 

Η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη στον Binder, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αγώνας στην Ισπανική πίστα θα είναι γεμάτος προσπεράσεις κι ένταση! Δυνατούς περιμένουμε και την εξαιρετική φουρνιά νεοφερμένων φέτος στην κατηγορία.

 

Οι περισσότεροι έχουν εμπειρία από την πίστα, καθώς αγωνίστηκαν σ’ αυτή κατά το πέρασμά τους από το Ισπανικό Πρωτάθλημα. Ο Joan Mir είχε κερδίσει την pole και τον αγώνα εκεί το 2015, κερδίζοντας τον Πρωταθλητή Bulega και τον Aron Canet που συμμετείχαν.

 

Ο Quartararo μπορεί να μην είναι νεοφερμένος φέτος, αλλά πέρυσι - στην πρώτη του σεζόν στο Πρωτάθλημα - δεν πήρε μέρος στο Γύρο της Aragon λόγω τραυματισμού κι έτσι θα είναι ο πρώτος του αγώνας στην Ισπανική πίστα.

 

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όμως και την Maria Herrera, την πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει αγώνα στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, στην πίστα που σε λίγες ώρες θα τεθεί αντιμέτωπη με τους υπόλοιπους οδηγούς της Moto3: την Aragon (2013).

 

Την επόμενη χρονιά, το 2014, τερμάτισε μέσα στην εξάδα των αγώνα, ενώ πέρυσι παρά το ότι έπρεπε να ξεκινήσει από την 30η θέση, στον αγώνα κέρδισε 17 θέσεις και τερμάτισε στους βαθμούς, 13η! 

Επόμενο άρθρο »

Όχι της Yamaha στο τεστ της Aragon

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: 1η θέση με κορυφαίους χρόνους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα