• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θα είναι ωραία μάχη!
Είμαστε όλοι πολύ κοντά
Νέα 29/10/2016 - 18:49

Μετά το χειρότερό του Σάββατο με διαφορά στην Αυστραλία κι ένα από τα χειρότερα της καριέρας του, δεν ήταν δύσκολο να βελτιωθεί ο Rossi στις κατατακτήριες της Μαλαισίας.

 

Η συνολική του παρουσία σήμερα και το σημαντικό βήμα που έκανε, τον ανάγκασε να παραδεχτεί ότι είναι «κρίμα που ο αγώνας είναι αύριο και όχι σήμερα».

 

Οι κατατακτήριες και η δεύτερη θέση είναι σημαντικές, αλλά όπως απέδειξε και στο Phillip Island, το πιο σημαντικό είναι να έχεις δυνατό ρυθμό στον αγώνα.

 

Και ο Valentino Rossi είναι δυνατός τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο στην πίστα της Sepang, σε μια πίστα που έχει αρκετά χρόνια να κερδίσει (2010).

 

«Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα αύριο, θα έλεγα έναν αγώνα στο στεγνό και αυτό επειδή νομίζω ότι θα βλέπαμε μια καλή μάχη. Σήμερα όλοι οι πρώτοι 4 ήμασταν κοντά στο δέκατο διαφορά».

 

«Ο Dovi είναι λίγο πιο αργός, αλλά μιας και θα είναι στην pole μπορεί να μείνει κοντά μας. Το χειρότερο θα ήταν να είχαμε αγώνα flag-to-flag. Ελπίζω ο αγώνας να τελειώσει όπως θα αρχίσει».

 

«Στις μεικτές συνθήκες όλα μπορεί να συμβούν».

 

Στις κατατακτήριες η συνηθισμένη τακτική είναι να βγαίνεις την πρώτη φορά και να δίνεις το 100%, να αλλάζεις ελαστικό στη συνέχεια και να δίνεις το 110%!

 

Όμως η σημερινή περίπτωση στην Sepang ήταν διαφορετική: «Αποφασίσαμε να μην επιστρέψουμε καθόλου στα pits και στο τέλος ήταν η σωστή στρατηγική».

 

«Πάντα είμαι δυνατός εδώ, αλλά δεν έχω κερδίσει εδώ από το 2010. Τα τελευταία χρόνια τόσο ο Lorenzo όσο και ο Marquez είναι πολύ γρήγοροι εδώ. Τώρα και ο Vinales. Μπορούμε όμως να παλέψουμε μαζί τους».

 

Αν ο αγώνας κρινόταν στην τελευταία στροφή, τι αντίκτυπο θα είχαν οι αλλαγές που έγιναν εκεί; «Στο στεγνό καμμία σημαντική διαφορά», απαντά ο Rossi.

 

«Στο βρεγμένο είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα και δύσκολο να ελέγξεις την επιτάχυνση. Έχει γίνει πιο δύσκολο να προσπεράσεις εκεί. Λίγο όμως, όχι πολύ».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Qatar: Η Pole στον Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Μια απρόσμενη pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα