• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Valencia: Το δέκα το καλό;
Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στην Ισπανία
Νέα 07/11/2016 - 12:16

Η φετινή σεζόν έχει εξασφαλίσει μια θέση στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τους εννέα διαφορετικούς αναβάτες που έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη.

 

Το τέλος θα γραφτεί αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Valencia, θα ακολουθήσει το πάρτι και σχεδόν αμέσως η ανεπίσημη έναρξη της νέας σεζόν, με το τεστ στην Ισπανική πίστα που θα ξεκινήσει την Τρίτη.

 

Ο ένατος και τελευταίος νικητής της μεγάλης κατηγορίας ήταν ο Andrea Dovizioso, με τον Ιταλό να επικρατεί στο Grand Prix της Μαλαισίας. Πάντως ένας από τους πολλούς που θα στοχεύσουν στη νίκη στην Ισπανία, θα είναι ο Marquez.

 

Ο άσος της Repsol Honda έχει ήδη εξασφαλίσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά θέλει να κλείσει τη σεζόν με τον πιο ευχάριστο τρόπο, μετά τα λάθη και τις πτώσεις του σε Αυστραλία και Μαλαισία.

 

Τη δόξα της νίκης θα κυνηγήσει όμως και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος περιμένει να κλείσει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του, αυτό της Yamaha και ν’ ανοίξει ένα νέο στην Ducati. Ο Ισπανός έχει κερδίσει στην Valencia το 2010, 2013 και 2015.

 

Το αρνητικό σερί των δέκα συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη για την Yamaha θα προσπαθήσει να σπάσει και ο Valentino Rossi, σε μια πίστα ωστόσο που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

 

Ο Vale - που έχει εξασφαλίσει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα ό,τι κι αν γίνει στον τελευταίο αγώνα - είναι δυνατός φέτος επί Ισπανικού εδάφους με νίκες σε Jerez και Montmelo και μια 3η θέση στην Aragon.

 

Ο μελλοντικός ομόσταυλος του Rossi, ο Maverick Vinales θέλει επίσης να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ομάδα της Suzuki μ’ ένα δυνατό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του.

 

Δυνατή παράδοση στην Valencia έχει ο Dani Pedrosa, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ο Ισπανός άσος της Repsol Honda θα είναι στην πίστα, μετά τον τραυματισμό του στην κλείδα από το τρομακτικό highside που είχε στην Ιαπωνία.

 

Από τραυματισμό προέρχεται και ο Andrea Iannone, ο οποίος παρά ταύτα έκανε εντυπωσιακό αγώνα στην Sepang, τουλάχιστον μέχρι να πέσει. Πάντως και οι δυο Ducati, μαζί με αυτή του Dovi, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό για διαφορετικούς λόγους.

 

Τον τίτλο του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη για το 2016 θα εξασφαλίσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ο Cal Crutchlow με μόνο τον Pol Espargaro να τον απειλεί, αλλά να είναι και 17β πίσω από τον Βρετανό.

 

Πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ, που θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με οδηγό τον δοκιμαστή της, Mika Kallio!

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ευθύμης και Γιάννης Μπούστας!

« Προηγούμενο άρθρο

Mahindra: Λιγότερες μοτοσυκλέτες το ’17;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα