• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Οι αριθμοί
Με 144 βάθρα, ο Lorenzo ισοφάρισε τον Pedrosa
Νέα 10/11/2016 - 16:14

191 - Τόσους βαθμούς έχει για την ώρα ο Vinales, που παράλληλα είναι και οι περισσότεροι που έχει πάρει ποτέ αναβάτης της Suzuki σε μια σεζόν. Ο Ισπανός πήρε το ρεκόρ από τον John Hopkins που το 2007 είχε μαζέψει 189β.

 

144 - Τόσα βάθρα έχει ο Lorenzo στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας τον Dani Pedrosa. Μόνο ο Rossi - με 221 - και ο Agostini - με 159 - έχουν περισσότερα.

 

130 - Τόσοι ήταν οι αγώνες που έδωσε ο Dovi ανάμεσα στην πρώτη του νίκη στο Donington το 2009 και την τελευταία του στην Μαλαισία φέτος. Το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων ανάμεσα σε δυο νίκες, είχε ο Alex Barros, που χρειάστηκε να περιμένει 94 GP για να κερδίσει και πάλι, στην Ολλανδία το 2000, μετά την πρώτη του νίκη το 1993.

 

34 - Τόσα βάθρα έχει ο Dovi στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας τον δυο φορές Πρωταθλητή στα 500cc, Phil Read.

 

25 - Τόσοι είναι οι διαφορετικοί νικητές φέτος σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των 68 χρόνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

21 - Τόσο είναι το προβάδισμα της Honda στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, έναν Γύρο πριν το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι αν οποιοσδήποτε αναβάτης της τερματίσει από την 12η θέση και πάνω, η Honda θα εξασφαλίσει τον Τίτλο για 22η φορά.

 

10 - O Dovi έγινε μόλις ο 10ος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP, από το 2002 κι έπειτα, που κερδίζει αγώνα από την pole position κάνοντας παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο. Οι άλλοι εννέα είναι: Valentino Rossi, Marc Marquez, Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Loris Capirossi, Makoto Tamada, Andrea Iannone και Alex Barros.

 

10 - Τόσα Grand Prix πέρασαν από το Montmelo χωρίς η Yamaha να έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη. Στο Montmelo είχε επικρατήσει ο Valentino Rossi.

 

9 - Στην Μαλαισία ο Dovizioso έγινε ο ένατος διαφορετικός νικητής της μεγάλης κατηγορίας φέτος που και αυτό αποτελεί ρεκόρ για μια σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οχτώ διαφορετικοί νικητές το 2000.

 

8 - Στην Μαλαισία ο Dovi έγινε ο όγδοος διαφορετικός Ιταλός που κερδίζει φέτος αγώνα, σε όλες τις κατηγορίες μαζί με τους Valentino Rossi, Andrea Iannone, Lorenzo Baldassarri, Francesco Bagnaia, Romano Fenati, Nicolo Antonelli και Enea Bastianini. Τόσους πολλούς Ιταλούς νικητές μέσα σε μια σεζόν δεν είχαμε ποτέ άλλοτε, με εξαίρεση το 1992!

 

7χρ. 96ημ. - Αυτό είναι το διάστημα ανάμεσα στις δυο νίκες του Andrea Dovizioso.  Αυτή είναι η δεύτερη μικρότερη διαφορά ανάμεσα σε δυο νίκες στη μεγάλη κατηγορία, καθώς ο Phil Read είχε κερδίσει στα 500cc το 1964 και μετά πάλι το 1973. Όμως στο διάστημα αυτό ο Read είχε αγωνιστεί μόνο τέσσερεις φορές στα 500cc, έχοντας ρίξει το βάρος των συμμετοχών του στις μικρότερες κατηγορίες.

 

3 - Ο Dovi έγινε ο τρίτος Ιταλός που κερδίζει αγώνα στη μεγάλη κατηγορία φέτος. Την τελευταία φορά που είχε επαναληφθεί κάτι τέτοιο ήταν το 2006, με νικητές τότε τους Rossi, Capirossi και Melandri.

 

2 - Με τη νίκη του στην Μαλαισία, ο Dovi έγινε μόλις ο 4ος αναβάτης που κερδίζει αγώνες στη μεγάλη κατηγορία με δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Η νίκη του στο Donington το 2009 ήρθε με Honda, ενώ φέτος στην Sepang κέρδισε με Ducati.

 

2 - Στην Sepang, ο Dovi έγινε ο δεύτερος αναβάτης που κερδίζει με Ducati φέτος. Την τελευταία φορά που η Ducati είδε δυο αναβάτες της να κερδίζουν μέσα σε μια σεζόν, ήταν το 2007 με τον Casey Stoner και τον Loris Capirossi.

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Για το 2016;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα