• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Moto2: Αντίο με νίκη!
Για τον Zarco, στον τελευταίο του αγώνα στην Moto2
Νέα 13/11/2016 - 15:41

Όπως ακριβώς και πέρυσι ο Tito Rabat αποχαιρετούσε τη μεσαία κατηγορία με νίκη, έτσι και φέτος ο Johann Zarco έκλεισε το κεφάλαιο της Moto2 ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Ο Γάλλος έδωσε συναρπαστικές μάχες με τον Franco Morbidelli στην αρχή του αγώνα, για να δείξει την ανωτερότητά του στα τελευταία στάδια και να κάνει διαφορά επί του αντιπάλου του.

 

Με τη νίκη του αυτή, ο Johann Zarco - ο μόνος Γάλλος στην ιστορία με δυο Τίτλους στο ενεργητικό του - κατάφερε να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής στην πίστα Ricardo Tormo, σε ισάριθμα χρόνια!

 

Από το ξεκίνημα του αγώνα ξεχώρισαν οι Zarco, Morbidelli και Luthi, ενώ μαζί τους ήταν και ο Alex Rins. Οι μάχες ήταν ωραίες και οι δυο πρώτοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις, όπως και οι δυο πίσω.

 

Όμως ο Morbido δεν είχε το ρυθμό του Γάλλου με τα φθαρμένα ελαστικά και στο δεύτερο μισό του αγώνα «υποκλίθηκε» στην ανωτερότητα του Zarco. Πέντε γύρους πριν το τέλος, η διαφορά του από τον Γάλλο ήταν στο 1δ.

 

Παράλληλα, χάνοντας αρκετά με τα φθαρμένα ελαστικά, ο Morbido είχε να αντιμετωπίσει και την απειλή του Luthi. Την ώρα που ο Zarco ξέφευγε μπροστά για να πάρει την 7η νίκη του φέτος, ο Ελβετός έκανε την κίνησή του.

 

Αυτή ήρθε στην αρχή του τελευταίου γύρου, όταν και άρπαξε από τον Morbidelli τη δεύτερη θέση, εδραιώνοντας την ίδια θέση και στη βαθμολογία πίσω από τον Zarco.

 

Με την τρίτη του θέση, ο Morbido πρόσθεσε ακόμα ένα βάθρο στο ενεργητικό του, το όγδοο στους έντεκα τελευταίους αγώνες! Ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση από τον Rins στη βαθμολογία, για έναν μόλις βαθμό.

 

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Takaaki Nakagami, ενώ προηγουμένως - μέχρι τα μέσα του αγώνα - αυτή τη θέση είχε ο Julian Simon που ήθελε να αποχαιρετήσει τα GP μ’ ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά τελικά δεν απέφυγε την πτώση.

 

Τη μάχη για την έβδομη θέση κέρδισε ο Mattia Pasini, μπροστά από τους Folger, Danny Kent και Marcel Schrotter. Ο Alex Marquez αποσύρθηκε με πρόβλημα arm-pump. 

Επόμενο άρθρο »

Valencia MotoGP: Με την υπογραφή του Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto3: Super Binder!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα