• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Από την κούνια στα... γκάζια!
Συνέντευξη με τον 11χρονο Γιάννη Περιστερά
Νέα 26/12/2016 - 10:55

Ο 11χρονος Γιάννης Περιστεράς μιλάει στο Gazzetta Journal Weekend για το μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο έχει «κολλήσει» από τον πατέρα του Νίκο σε πολύ μικρή ηλικία.

 

Λένε πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», όμως υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις που το παράδειγμα του μπαμπά δεν είναι προς μίμηση για τον γιο, αλλά προς αποφυγή. Η οικογένεια Περιστερά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς ο 11χρονος Γιάννης έχει ήδη ξεκινήσει να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του Νίκου, καταγράφοντας ήδη τις πρώτες του επιτυχίες όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές...

 

Και αν για κάποιους το να ασχολείται ένας πιτσιρικάς από τόσο μικρή ηλικία με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, φαντάζει οξύμωρο, που να διαβάσετε και την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που του κάναμε για το πότε συμμετείχε πρώτη φορά σε αγώνα με μηχανές... «Ήμουν τεσσάρων ετών και ήταν σε έναν φιλικό αγώνα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», μας είπε χαρακτηριστικά. Άλλα παιδιά πηγαίνουν παιδικό σταθμό σε αυτή την ηλικία και ο Γιάννης έκανε ντεμπούτο στους αγώνες...

 

Φυσικά, το αμέσως επόμενο που έρχεται στο μυαλό όλων, είναι το αν φοβόταν... Όταν όμως ο άνθρωπος που έχεις πάνω από το κεφάλι σου, εκείνη την περίοδο μετρούσε 13-14 χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με πολλούς τίτλους, όπως ο Νίκος Περιστεράς, τότε σίγουρα έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία: «Είχα τον καλύτερο εξοπλισμό και ήμουν καλά γυμνασμένος, με αποτέλεσμα να μην φοβάμαι καθόλου».

 

Έχοντας λοιπόν αυτές τις επιρροές, είναι λογικό ο μικρός Γιάννης να αποτελεί το next big thing του χώρου, καθώς ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, εντός, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων. Το 2016 τον αποχαιρετά, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Mini GP στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγες ημέρες συμμετέχοντας στο 4th SKAG Kart Track Day 2016 στην πίστα SpeedPark του Ασπρόπυργου, όχι απλά βελτίωσε την ατομική του επίδοση, αλλά έκανε και ρεκόρ πίστας για το 2016 στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60 σταματώντας το χρόνο στο 46,50.

 

Οι φιλοδοξίες του όμως δεν περιορίζονται στις ελληνικές διοργανώσεις, καθώς μετέχει και στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Pre Mini GP. Εκεί έχει αντίπαλους που κατά κύριο λόγο είναι μεγαλύτερης ηλικίας από αυτόν, καθώς φτάνουν μέχρι και 13ων ετών, όμως αυτό δεν φαίνεται να τον εμποδίζει... Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στις 18/9 κατέκτησε την 2η θέση, ενώ στην συνολική βαθμολογία κατετάγη 4ος, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες ενόψει της σεζόν που ξεκινάει τον Απρίλιο.

 

«Οι προηγούμενοι αγώνες που είχα δώσει με βοήθησαν στο να μαζέψω εμπειρία. Ήταν κάτι που το πίστευα και εκείνη την ημέρα τα κατάφερα», δήλωσε χαρακτηριστικά, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, τρεις περίπου μήνες...

 

Βέβαια για τον Γιάννη, δεν είναι όλα τόσο εύκολα, καθώς η ζωή του δεν είναι πίστες και μηχανάκια... Μπορεί αυτή να είναι η μεγάλη του αγάπη, όμως στην εξίσωση υπάρχει και το σχολείο που είναι σε προτεραιότητα: «Προπονήσεις κάνω κάθε Σαββατοκύριακο. Για να μπορέσω να πάω και κάποια καθημερινή, θα πρέπει πρώτα να έχω τελειώσει τα μαθήματά μου».

 

Αντιθέτως, αυτό που δεν αποτελεί προτεραιότητά του, είναι το να βγάλει δίπλωμα και να... ξεχυθεί στους δρόμους. Οι περισσότεροι σίγουρα αυτό θα νομίζαμε, όμως ο Γιάννης έχει διαφορετική άποψη: «Όχι δεν πρόκειται να οδηγήσω ποτέ στους δρόμους. Δεν το σκέφτομαι καν. Είναι πολύ επικίνδυνα και για αυτό θα μείνω στις πίστες και στους αγώνες».

 

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/1023488/apo-tin-koynia-sta-gkazia-pics-vid

 
 
 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μ’ αρέσει ο Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Το Le Mans γίνεται πιο γρήγορο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα