• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Δυνατότεροι το 2017!
Ανεβασμένος ψυχολογικά ο εξαιρετικός Leon Camier
Νέα 27/12/2016 - 10:56

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται περισσότερο στους αναβάτες του βάθρου, όμως ειδικά η περίπτωση του Leon Camier στα SBK-Motul αξίζει λίγο της προσοχής μας.

 

Ο ταλαντούχος Βρετανός αναβάτης - Πρωταθλητής στα BSB το 2009 - έκανε μια καταπληκτική σεζόν φέτος, δίνοντας μάχες και κερδίζοντας τις εντυπώσεις πάνω στην MV Agusta του, απέναντι σε αντιπάλους με «κάτι παραπάνω από εργοστασιακές μοτοσυκλέτες».

 

«Τα φετινά αποτελέσματα ήταν ένα ευχάριστο σοκ για εμάς. Συχνά μπορούσα να είμαι στους πρώτους4 ή 5 και κοντά στο βάθρο. Μας ξάφνιασαν τόσο εμένα, όσο και την ομάδα».

 

Ο Camier δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο αντιπάλους με περισσότερο έτοιμες και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες, αλλά και το δικό του μειονέκτημα του μεγάλου του ύψους.

 

«Τη νέα σεζόν δεν θα ομολογκάρουμε νέα μοτοσυκλέτα κι έτσι θα βελτιώσουμε το φετινό μοντέλο. Θα δουλέψουμε σε αρκετές λεπτομέρειες, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά της F4».

 

Τι χρειάζεται για να βρεθεί στο βάθρο; «Περισσότερη ιπποδύναμη και να μειώσουμε το συνολικό βάρος. Επίσης υστερούμε και στις εκκινήσεις. Οι αντίπαλοί μας έχουν περισσότεροι δύναμη και πρόσφυση στις κατατακτήριες».

 

«Έτσι ξεκινούν με πλεονέκτημα. Δουλεύουμε επίσης και με τα ηλεκτρονικά αλλά και με την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Κάνουμε δουλειά και με το πλαίσιο».

 

Ο Leon Camier είναι από τους αναβάτες στο grid των SBK-Motul που δεν έχει ομόσταυλο. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τον οδηγό της MV Agusta.

 

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για την εξέλιξη και ο δεύτερος αναβάτης θα απαιτούσε επιπλέον χρήμα και χρόνο και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ».

 

Τέλος, αναφέρθηκε στη νέα σεζόν. «Δύσκολο να πω τι μπορούμε να περιμένουμε. Με τις αλλαγές θα είναι διαφορετικά και μου αρέσει η ιδέα».

 

«Οι πρώτοι εννέα είναι ούτως ή άλλως οι πιο γρήγοροι κι έτσι αναβάτες όπως ο Davies, ο Rea ή ο Sykes θα παλεύουν για τις νίκες».

 

«Αυτές οι αλλαγές μας δίνουν μια καλή ευκαιρία και περισσότερες πιθανότητες. Θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε πλήρως και να είμαστε πιο δυνατοί».

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Με τον Alzamora για τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Pirro: Χωρίς τα φτεράκια;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα