Η πρώτη ημέρα - χθες - του Rally Dakar θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με δυο λέξεις: μικρή και γλυκιά.
Τα συνολικά χιλιόμετρα ήταν 454, ωστόσο τα χρονομετρημένα ήταν μόλις 39. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές ανάμεσα στους πρώτους δεν είναι μεγάλες.
Πολλοί άλλωστε χρησιμοποίησαν την πρώτη ημέρα σαν δοκιμαστική, για τις επόμενες δύσκολες που έρχονται.
Ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και με αρκετή υγρασία, ωστόσο χρειάστηκε μόλις μισή ώρα για να ολοκληρώσουν οι αναβάτες τη χρονομετρημένη διαδρομή.
Αν και υπήρξε ένα μπέρδεμα στην αρχή, τελικά όπως όλα δείχνουν αυτός που επικράτησε στην πρώτη ειδική ήταν ένα αναπάντεχο όνομα: ο Joan Pedrero.
Ο λόγος του μπερδέματος ήταν το γεγονός ότι ο πιο γρήγορος αναβάτης στα χρονομετρημένα ήταν ο Xavier de Soultrait της Yamaha.
Ωστόσο ο Γάλλος δέχτηκε ποινή επειδή πέρασε πιο γρήγορα σε περιοχή ελεγχόμενης ταχύτητας κι έτσι έπεσε στην 10η θέση.
Έτσι ο Pedrero της Sherco TVS Rally Factory φιγουράρει στην κορυφή, ολοκληρώνοντας τα 39χλμ σε 28,22δευτ.
Από τα μεγάλα ονόματα του Rally είχαμε στην τρίτη θέση τον Paulo Goncalves της Honda και μόλις 17ο τον Toby Price. Ο Joan Barreda της Honda ήταν 5ος.
Θέση | Αναβάτης | Εθν. | Ομάδα | Μοτ. | Χρόνος |
1 | PEDRERO Joan | SPA | Sherco TVS Rally Factory | Sherco | 00:28’22 |
2 | BRABEC Ricky | USA | Monster Energy Honda Team | Honda | +00’12 |
3 | GONCALVES Paulo | POR | Monster Energy Honda Team | Honda | +00’26 |
4 | SUNDERLAND Sam | GBR | Red Bull KTM Rally Factory Team | KTM | +00’28 |
5 | BARREDA Joan | SPA | Monster Energy Honda Team | Honda | +00’30 |
6 | WALKNER Matthias | AUT | KTM Factory Racing Team | KTM | +00’40 |
7 | FARRES Gerard | SPA | Himoinsa Team | KTM | +00’46 |
8 | METGE Michael | FRA | Monster Energy Honda Team | Honda | +00’46 |
9 | CERVANTES Iván | SPA | Himoinsa Team | KTM | +00’54 |
10 | DE SOULTRAIT Xavier | FRA | Yamaha Racing | Yamaha | +00’58 |
11 | VAN BEVEREN Adrien | FRA | Yamaha Motor Europe | Yamaha | +01’00 |
12 | QUINTANILLA Pablo | CHI | Husqvarna Factory Rally Team | Husqvarna | +01’01 |
13 | BOTTURI Alessandro | ITA | Yamaha Motor Europe | Yamaha | +01’11 |
14 | SVITKO Stefan | SLO | Slovnaft Team | KTM | +01’14 |
15 | DUPLESSIS Martín | ARG | MED Racing Team | KTM | +01’19 |