• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Domenicali: Καμμία πίεση!
Δεν «πρέπει» να κερδίσουμε τον 1ο αγώνα
Νέα 13/01/2017 - 13:44

Ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, τονίζει ότι για την Ιταλική φίρμα δεν υπάρχει καμμία πίεση, όσον αφορά τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar.

 

Η Losail παραδοσιακά είναι καλή για τους κόκκινους, με τον Stoner να έχει πάρει εκεί τρεις συνεχόμενες νίκες από το 2007, ως το 2009 και τον Dovi να έχει 2ες θέσεις εκεί τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Φέτος η αιχμή του δόρατος στο γκαράζ της Ducati ακούει στο όνομα Jorge Lorenzo, με τον Ισπανό άσο επίσης να έχει μια πολύ καλή παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Επομένως είναι λογικό ο πήχης των προσδοκιών των Ducatisti να είναι ανεβασμένος για τον πρώτο αγώνα, ωστόσο ο Domenicali προτιμά να δείχνει ένα προσγειωμένο πρόσωπο.

 

«Δεν υπάρχει καμμία πίεση», απάντησε όταν τον ρώτησαν για την πιθανότητα να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα νικηφόρα για τους κόκκινους. «Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε κάνει και πολλά».

 

«Είναι περίπου όπως όταν πας για εξετάσεις και είσαι διαβασμένος: πάντα υπάρχουν οι φόβοι ότι θα προκύψουν εκπλήξεις. Όμως ξέρουμε ότι έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας και όταν κάποιος είναι ήρεμος, δεν έχει καμμία πίεση».


«Δεν πάμε με τη νοοτροπία του όλα ή τίποτα. Θα είναι ένας αγώνας όπως κάθε άλλος. Αν πάει καλά, ωραία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα καλύψουμε το έδαφος στους επόμενους».

 

Πάντως όσον αφορά τους στόχους των κόκκινων για φέτος, ο Domenicali ήταν ξεκάθαρος από τη πρώτη στιγμή ότι ο Τίτλος είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για φέτος.

 

«Το 2016 βελτιωθήκαμε πολύ και κερδίσαμε δυο αγώνες. Ωριμάσαμε τόσο, ώστε καταφέραμε να πάρουμε έναν οδηγό σαν τον “Giorgio”, όπως μας αρέσει να τον λέμε. Τώρα έχουμε όλα τα χαρτιά στα χέρια μας για να πάμε για τον Τίτλο».

 

«Βέβαια, πλην του “Giorgio” υπάρχουν και άλλοι πολλοί δυνατοί αναβάτες στο Πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς είναι ο νυν Πρωταθλητής, Marc Marquez, που ξεκινά ως το φαβορί για τον Τίτλο».

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar: Έφεση ασκεί η Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα