• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar: Παρθενική νίκη για Sunderland!
Σύντομη περίληψη των ειδικών 11-12
Νέα 14/01/2017 - 15:07

Ο αναβάτης της KTM κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε Rally Dakar, επικρατώντας στην κατηγορία των μοτοσυκλετών μετά το τέλος και της σημερινής ημέρας.

 

Ο Sam Sunderland πήρε μια πέμπτη θέση στη χτεσινή, 11η ειδική και στη συνέχεια υπερασπίστηκε τη διαφορά του από τους διώκτες του με μια 6η σήμερα.

 

Η ΚΤΜ κυριάρχησε παρά την απουσία του Toby Price, παίρνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη με δυο εργοστασιακούς αναβάτες της.

 

Στην 11η ειδική έγινε ένα μπέρδεμα, καθώς πρώτος τερμάτισε ο Joan Barreda ωστόσο δέχτηκε ποινή και η 1η θέση πήγε στον ομόσταυλό του στην Honda, Paulo Goncalves.

 

Όμως αυτή δεν ήταν τελική η οριστική κατάταξη της 11η ειδικής, καθώς αργότερα οι κριτές  επέστρεψαν τρία λεπτά ποινής στον Barreda.

 

Ο λόγος ήταν ότι ορισμένοι θεατές δεν ήταν στα σημεία που ορίζονται για τους θεατές, αναγκάζοντας τον Barreda να χαθεί χωρίς να φταίει.

 

Έτσι ο Ισπανός άσος κατάφερε να πάρει την τέταρτη φετινή ειδική και την 18η της καριέρας του.

 

Από την άλλη ο Sunderland ανησύχησε πολλούς λίγο πριν τελειώσει η ειδική, καθώς σταμάτησε με κάποιο πρόβλημα, ωστόσο κατάφερε τελικά να τερματίσει.

 

Καταπληκτική ήταν η 12η ειδική με τους Adrien van Beveren (Yamaha) και Gerard Farres Guell (ΚΤΜ) να κάνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο!

 

Οι δυο τους πάλευαν για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, πίσω από τους Sunderland και Walkner.

 

Ο Van Beveren θα έδινε το βάθρο στην Yamaha, ωστόσο χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι δέχτηκε μια ποινή 1 λεπτού την τελευταία στιγμή για παράβαση ταχύτητας.

 

Έτσι έπεσε στην τέταρτη θέση και 48 δευτερόλεπτα πίσω από τον Guell, ο οποίος στο τέλος υπερασπίστηκε αυτό το προβάδισμα, εξασφαλίζοντας ένα βάθρο αποκλειστικά από αναβάτες της ΚΤΜ.

 

Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η Honda για τις ποινές 1 ώρας στους αναβάτες της στην 4η ειδική.

 

Οι πιθανότητες όμως να γίνει δεκτή η έφεση του κατασκευαστή είναι ελάχιστες κι επομένως δύσκολα η KTM θα χάσει την 16η συνεχόμενη νίκη της στο Dakar.

Επόμενο άρθρο »

Rossi – Vinales: Η κόντρα προ των πυλών!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Γενέθλια με τον... Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα