• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ήρθε η ώρα μου!
Με το βλέμμα στραμμένο στον Τίτλο!
Νέα 18/01/2017 - 10:05

Ο Dovizioso, όπως και οι λοιποί αναβάτες του MotoGP, ετοιμάζεται για τις πρώτες δοκιμές του 2017, έχοντας ως παρακαταθήκη ένα δυνατό φινάλε την περασμένη χρονιά.

 

Ο Ιταλός άσος της Ducati κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Sepang, στην πίστα που θα γίνουν οι δοκιμές σε λίγες ημέρες, τη δεύτερη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Η νίκη στην Μαλαισία ήταν η επίτευξη ενός στόχου που τόσο η ομάδα, όσο και εγώ ο ίδιος, είχαμε βάλει. Το ότι το κατορθώσαμε, ήταν κάτι εξαιρετικό».

 

«Τελειώνοντας τη σεζόν ως πρωταγωνιστής και όντας συνεχώς ανταγωνιστικός, ήταν κάτι που μου επέτρεψε να περάσω το χειμώνα πιο ήρεμος».

 

«Κάτι που πάντα αποτελεί σημαντικό παράγοντα, ειδικά όταν είσαι στην κόψη του ξυραφιού και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά».

 

Ο στόχος για το 2017 είναι ξεκάθαρος και στο μυαλό του Andrea Dovizioso: «Πέρυσι παρά τις ατυχίες και τις πτώσεις εξαιτίας άλλων, ήμασταν 5οι. Επομένως είναι η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Τίτλο».

 

«Όλοι στην Ducati ξέρουμε ότι δεν θα είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε την πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στην Μαλαισία, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε για να την τελειοποιήσουμε».

 

«Ειδικά για να την κάνουμε να στρίβει καλύτερα. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στους αντιπάλους μας».

 

Η πρώτες του εντυπώσεις από τον νέο του ομόσταυλο; «Παρά το ότι το τεστ στην Valencia ήταν σύντομο κι έκανε κρύο, ο Lorenzo ήταν αρκετά γρήγορος».

 

«Η προσέγγισή του ήταν θετική, όμως στην Μαλαισία θα είναι πιο εύκολο να δούμε μέχρι που μπορεί να πιέσει. Θα έχουμε εννέα ημέρες να δουλέψουμε με τη μοτοσυκλέτα και θα δούμε πως θα πάει».

 

Οι μνήμες από την επιθετικότητα του Iannone είναι ακόμα νωπές στο μυαλό του Dovi, τον οποίον ρώτησαν αν πιστεύει ότι ο Lorenzo θα έχει μια πιο επαγγελματική προσέγγιση στην πίστα.

 

«Τον ξέρω καλά τον Lorenzo, τον είχα ως αντίπαλο από το 2001, ωστόσο ποτέ δεν ήμασταν ομόσταυλοι. Με τον καιρό έχει γίνει ένας από τους πιο επαγγελματίες οδηγούς στην πίστα».

 

«Προφανώς και μόνο στους αγώνες θα φανερωθεί η αλήθεια, αλλά για να πω την αλήθεια δεν με ανησυχεί. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σ’ εμένα».

 

Η Sepang είναι προ των πυλών και ο Dovizioso δηλώνει έτοιμος για το πρώτο τεστ της χρονιάς.

 

«Είμαι ήρεμος κι έχω αλλάξει την τεχνική προπόνησής μου, ρίχνοντας το βάρος στην ελαστικότητα του σώματός μου».

 

«Η Ducati χωρίς τα φτερά είναι πιο απαιτητική σωματικά και πάνω απ’ όλα δεν είναι ασφαλής. Ειδικά στην επιτάχυνση, όπου τείνει να φεύγει με όλη την ιπποδύναμη που εξαπολύεται».

 

«Ωστόσο αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα κληθούν να λύσουν όλες οι ομάδες και όχι μόνο εμείς».

 

Επόμενο άρθρο »

Μια ανάσα από το βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: Χορηγός η Goodyear-Dunlop!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα