• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ducatista και θρύλος!
Υπέγραψα για να κλείσω την καριέρα μου εδώ
Νέα 25/01/2017 - 11:49

Ο Jorge Lorenzo τονίζει σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport, την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στην Ducati.

 

Ο Ισπανός άσος θα ταξιδέψει σε λίγο για την Sepang της Μαλαισίας, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους αντιπάλους του για το πρώτο τεστ της σεζόν.

 

Δυο εβδομάδες αργότερα θα είναι και πάλι πάνω στην Desmosedici του, αυτή τη φορά στο Phillip Island, ενώ οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν στο Qatar, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα εκεί.

 

«Υπέγραψα με την Ducati για να κλείσω την καριέρα μου εδώ, αν και κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή».

 

«Πάντως η διάθεσή μου είναι να αποσυρθώ ως Ducatista και αν είναι δυνατόν, ως θρύλος», σχολίασε ο Ισπανός.

 

Αν και δεν το παραδέχτηκε, ωστόσο μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στα τέλη του 2015, θα του ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσει με την ομάδα της Yamaha.

 

Ο ίδιος πάντως είπε για την πρώην του ομάδα: «Το να μείνω στην Yamaha ήταν μια πολύ καλή επιλογή, τόσο οικονομική όσο και από πλευράς ομάδας/μοτοσυκλέτας».

 

«Επέλεξα όμως την Ducati».

 

«Καταλαβαίνω τη σημασία που έχει ο Rossi για την Yamaha, για όλα όσα τους έχει δώσει... νίκες, Τίτλους, αλλά και τη σημασία που έχει ένας χαρακτήρας σαν και αυτόν για το marketing».

 

«Είναι φυσιολογικό λοιπόν για έναν κατασκευαστή όπως η Yamaha, να εστιάσει περισσότερο σ’ αυτόν».

 

«Από τεχνικής άποψης όμως, πάντα με είχαν στο ίδιο επίπεδο. Κάθε φορά που ανανέωνα, η Yamaha και το αφεντικό (σ.σ. Lin Jarvis) αναγνώριζαν την αξία μου».

 

Πάντως ο Lorenzo έκλεισε την πολύχρονη παρουσία του στην Yamaha (9 χρόνια) με μια νίκη στον τελευταίο αγώνα του 2016 (Valencia) και με μια χειραψία με τον Rossi.

 

Για τη χειραψία είπε: «Κάποιος μας το πρότεινε και ήταν καλή ιδέα. Είναι δύσκολο να έχεις καλή σχέση με τον ομόσταυλό σου, διότι είναι ο μεγαλύτερός σου αντίπαλος».

 

«Αν σε νικήσει... τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όμως ήταν καλό να σφίξεις το χέρι μαζί του. Καταλαβαίνεις ότι είναι σαν κι εσένα, πως έχει αισθήματα όπως κι εσύ».

Επόμενο άρθρο »

Θέλει πεντάδα και ο Barbera!

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές MotoGP, Moto2, Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα