• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To ειδικό πρόσθετο της Μ1
Φέρινγκ με ενσωματωμένα φτεράκια
Νέα 31/01/2017 - 10:58

Καθώς το τεστ στην Μαλαισία συνεχίζεται, είναι λογικό να έχουμε συνεχείς εξελίξεις και στο κομμάτι των αεροδυναμικών βοηθημάτων, από τότε που καταργήθηκαν τα φτεράκια.

 

Ήδη από χτες γνωρίζουμε - όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Aleix Espargaro - η Aprilia δουλεύει σε ένα πολύ ιδιαίτερο και περίεργο φέρινγκ, που στόχο έχει να προσομοιάζει σε ποσοστό 55-60% την παρουσία των «φτερών».

 

Στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι η μοτοσυκλέτα της Aprilia, αλλά μια από τις μοτοσυκλέτες του Valentino Rossi, με το φέρινγκ να έχει χαρακτηριστικά «φτερών».

 

Αυτό το φέρινγκ δοκίμασε χτες, πρώτος, ο νεαρός Ιάπωνας δοκιμαστής της Yamaha, Kohta Nozane που έκανε αρκετούς γύρους με καλύτερο χρόνο στα 2:02,187. Είναι ουσιαστικά ένα πρόσθετο πάνω στο φέρινγκ που προσπαθεί να δημιουργήσει κάθετη δύναμη, επιπλέον από αυτή που δημιουργούν τα ήδη ανασχεδιασμένα φέρινγκ των μοτοσυκλετών, που από το πλάι είναι πιο κοντά στο σχήμα "πτέρυγας" από ότι τα περσινά! 

 

Προφανώς βέβαια το κάθε τι που δοκιμάζουν οι ομάδες και τα εργοστάσια, θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τον Danny Aldridge, τον τεχνικόι έφορο της FIM,  που είναι αυτός που θα έχει την τελευταία λέξη στο αν θα γίνουν αποδεκτά ή όχι τα φέρινγκ.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test Ημ. 2: Οι χρόνοι στις 16:00

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test Ημ. 2: Οι χρόνοι στις 14:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα