• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 1
Θρίλερ στην Αυστραλία με νικητή τον Rea!
Νέα 25/02/2017 - 11:56

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Jonathan Rea στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

 

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός και εφτά αναβάτες συνέθεσαν το μπροστινό γκρουπ που πάλευε για τη νίκη και τους 25β.

 

Ανάμεσά τους οι Rea, Davies, Sykes, Melandri και Lowes που κατάφεραν από τους εφτά να βρεθούν για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα στην κορυφή.

 

Αυτό μέχρι τους τελευταίους πέντε γύρους, όταν η φθορά των ελαστικών και η απόδοσή τους έπαιξαν το ρόλο τους, σε έναν Αγώνα που χαρακτηρίστηκε από τον όχι γρήγορο ρυθμό, καθώς όλοι προσπαθούσαν να κρατήσουν λάστιχα για το τέλος αφού δεν ήξεραν πως θα ήταν η φθορά στην άσφαλτο του Philip Island. 

 

Τότε ήταν που η Kawasaki και ο Jonathan Rea έδειχναν να κάνουν διαφορά ασφαλείας, αλλά ήρθε ένας τρομερός τελευταίος γύρος από τον Davies! Ο Βρετανός κράτησε δυνάμεις για το τέλος και εξαπέλυσε τις επιθέσεις του στον Rea, αρχής γενομένης από την πρώτη στροφή του τελικού γύρου.

Αν και δεν τα κατάφερε, έμεινε κοντά στον Ιρλανδό άσο και τα έδωσε όλα στην τελική ευθεία τερματισμού, χάνοντας τη νίκη για 42χιλ του δευτερολέπτου!

 

Ο Sykes από την άλλη, βγήκε εκτός μάχης για την πρώτη θέση στους τελευταίους δυο γύρους και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με διαφορά 1δ από τον Rea.

 

Μπροστά ήταν και ο Alex Lowes με την Yamaha του κι έχασε την ευκαιρία να πάρει το δεύτερο βάθρο των μπλε (από την επιστροφή τους) για 32χιλ! Μάλιστα νωρίτερα είχε μια επαφή με τον Marco Melandri, που οδήγησε στην εγκατάλειψη - ευτυχώς χωρίς πτώση - του Ιταλού, που έδινε και αυτός μάχη για το βάθρο και μάλιστα είχε τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα. .

Αν και τελικά δεν βρέθηκε στο βάθρο, εν τούτοις ο Lowes θα είναι χαρούμενος που αυτός θα ξεκινήσει από την pole position στον αυριανό αγώνα, όπως ορίζει το καινούργιο σύστημα των SBK-Motul.

 

Ο Sykes θα ξεκινήσει έβδομος, ο Davies θα είναι όγδοος και ο νικητής του αγώνα, Jonathan Rea θα ξεκινήσει από την ένατη θέση του grid του δεύτερου αγώνα.

 

Εντυπωσιακός ήταν - συνεχίζοντας από τις περσινές του εμφανίσεις - ο Leon Camier που έφερε την MV Agusta του στην 5η θέση.

Ο Camier είχε μια μικρή πτώση στην απόδοσή του στους τελευταίους γύρους, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Xavi Fores της Barni Ducati.

 

Ανέκαμψε ο Eugene Laverty μετά την πτώση του στην Superpole και πήρε την 8η θέση στον αγώνα, κερδίζοντας στον τερματισμό τον Michael Van der Mark.

 

Ο νεοφερμένος Randy Krummenacher έκλεισε τη δεκάδα, μένοντας μπροστά από την Red Bull Honda του Nicky Hayden. Στους βαθμούς ήταν και ο Stefan Bradl.

 

Τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο. 

Επόμενο άρθρο »

Πυρά Melandri κατά Lowes!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Phillip Island: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα