• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τεχνητή νοημοσύνη και MotoGP!
Έρχεται από την Ducati!
Νέα 01/03/2017 - 15:01

Η Ducati συνεχίζει να πρωτοπορεί και να φέρνει νέα δεδομένα στο MotoGP.

 

Οι κόκκινοι θέλουν να καινοτομήσουν και ν’ ανοίξουν μια νέα εποχή στο αγαπημένο μας άθλημα, με την τεχνητή νοημοσύνη να παίζει ενεργό ρόλο.

 

Χάρη σε 100 ειδικούς αισθητήρες στις μοτοσυκλέτες τους - σε συνδυασμό με την AI - οι μηχανικοί θα έχουν στα χέρια τους τεράστια δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

 

Αυτά θα αναλύονται μετά από τις διάφορες δοκιμές και, όπως ευελπιστούν στο Borgo Panigale, θα δώσουν στην Ducati ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους αγώνες.

 

Και δεν μιλάμε για ένα μακρινό μέλλον, αλλά για τη σεζόν 2017 που η Ducati θα ξεκινήσει να πειραματίζεται με αυτή τη μέθοδο!

 

Τα εργαστήρια Accenture και το Ducati Corse συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανάλυσης και μιας «έξυπνης» μεθόδου δοκιμών.

 

Με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν να αναλύονται πολύ περισσότερα δεδομένα, κάτι που σημαίνει περισσότερες διαθέσιμες αλλαγές ρυθμίσεων στα τεστ, με ολοένα πιο ακριβείς προβλέψεις επιδόσεων.

 

Ο Gigi DallIgna, ο Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse εξηγεί:

 

«Η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα παλιά δεδομένα από τα προηγούμενα τεστ με τα καινούργια, θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο στήσιμο για τις μοτοσυκλέτες μας».

 

«Αυτό το καινοτόμο εργαλείο θα κάνει τα τεστ μια πιο έξυπνη διαδικασία, που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση ανεξαρτήτως καιρού».

 

Από την πλευρά του, ο Marco Vernocchi της Accenture Analytics σχολίασε:

 

«Με την παρακολούθηση της απόδοσης μιας μοτοσυκλέτας σ’ ένα ευρύ φάσμα καιρικών συνθηκών και συνθηκών πίστας, πετύχαμε ώστε η ενσωματωμένη εφαρμογή εκμάθησης με τους IoT αισθητήρες να μειώνει στο ελάχιστο το χρόνο, το κόστος και την προσπάθεια που απαιτείται σε σύγκριση με ένα συμβατικό τεστ».

 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε στην Βαρκελώνη όπου διεξάγεται η Mobile World Congress (MWC).

 

Εκεί, στο περίπτερο της Accenture, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν μια επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας με μια replica της Desmosedici GP.

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη αυτή της προσπάθειας, με τους μηχανικούς της Ducati να είναι σε θέση να εξοικονομούν χρήματα, αλλά και χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς όλο και πιο «έξυπνες» μοτοσυκλέτες.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ο Vinales;

« Προηγούμενο άρθρο

Βόλτες στο Isle of Man Μέρος 1ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα