• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άριστα για την Yamaha στο ΜΧ της Χαλκίδας!
Με νίκες στην ΜΧ1 και την ΜΧ2!
Νέα 14/03/2017 - 22:27

Δελτίο Τύπου


Η Yamaha/Μοτοδυναμική πέρασε με άριστα τη δοκιμασία της Χαλκίδας


Στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στη Χαλκίδα, δοκιμάστηκαν οι αντοχές ανθρώπων και μηχανών από τις λασπερές συνθήκες της πίστας.

Η Yamaha/Μοτοδυναμική πέρασε με άριστα τη δοκιμασία κερδίζοντας το πρώτο σκέλος της ΜΧ1 με τον Δημήτρη Κοντολέτα και γράφοντας ιστορία στην ΜΧ2, με τους αδερφούς Τουρατζίδη και με τον Ανδρέα Ανδρέου.

Οι βροχές που έπληξαν την Κεντρική Ελλάδα άφησαν στην πίστα της Χαλκίδας ένα βαρύ λασπερό τερέν που έκανε την προσπάθεια των αθλητών και των ομάδων τους εξαιρετικά δύσκολη. Η άρτια οργανωμένη ομάδα της Yamaha/Μοτοδυναμικής, απέδειξε την αντοχή των ανθρώπων της στα δύσκολα και την αξιοπιστία των μοτοσυκλετών της, καταφέρνοντας να κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα σκέλη των δύο κύριων κατηγοριών.

Δημήτρης Κοντολέτας
Δημήτρης Κοντολέτας

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Δημήτρης Κοντολέτας έδειξε τι είναι ικανός να κάνει στην λάσπη πάνω στην YAMAHA ΥΖF450 του, στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, χωρίς να απειληθεί στη συνέχεια. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε τον αγώνα μέσα στην πρώτη πεντάδα σε μια πολύ δύσκολη πίστα για προσπεράσεις, καταφέρνοντας τελικά να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Στο τέλος της ημέρας ο Δημήτρης Κοντολέτας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου περνώντας παράλληλα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ανακάμπτοντας γρήγορα από την άτυχη του εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα Γιαννιτσά. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τον Δημήτρη Μπαξεβάνη, με τις εκκινήσεις του να μην τον βοηθούν στην βαριά πίστα και μετά από πτώσεις και προβλήματα με την λάσπη, τερμάτισε στην δέκατη θέση της ημέρας, μακριά από τους φετινούς του στόχους. Ο πάντα χαμογελαστός αθλητής από την Καβάλα θα προσπαθήσει περισσότερο στους επόμενους αγώνες και ελπίζει ότι σύντομα θα βρεθεί σε θέσεις αντάξιες των ικανοτήτων του.

Γιάννης Τουρατζίδης
Γιάννης Τουρατζίδης

Στην κατηγορία ΜΧ2 Οι επιτυχίες για την Yamaha/Μοτοδυναμική συνεχίστηκαν με ακόμα πιο έντονο ΜΠΛΕ χρώμα, με τον Γιάννη Τουρατζίδη άπιαστο στην κατηγορία για ακόμα μία φορά φέτος, κερδίζοντας με εκπληκτική διαφορά και τα δύο σκέλη πάνω σε μια YAMAHA YZF250. Η δράση όμως της οικογένειας Τουρατζίδη δεν σταμάτησε εκεί. Ο

Δημήτρης Τουρατζίδης κατάφερε να κερδίσει πολλές και σημαντικές μάχες τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στη δεύτερη θέση, ακολουθώντας στο βάθρο τον αδερφό του Γιάννη.

Οι αδερφοί Τουρατζίδη έκαναν το 1-2 στην Χαλκίδα κάτι που είναι σπάνιο να συμβεί στους αγώνες, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό γεγονός για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

Δημήτρης Τουρατζίδης
Δημήτρης Τουρατζίδης

Ιστορία όμως έγραψε και ο Ανδρέας Ανδρέου πάνω σε ένα YAMAHA ΥΖ125, κερδίζοντας άνετα την κατηγορία ΜΧ2Τ και τερματίζοντας στην έκτη θέση της κατηγορίας ΜΧ2.

Έγινε ο νεότερος αθλητής που μπήκε στην πρώτη εξάδα της ΜΧ2 στην ηλικία των δεκατριών ετών! Μαζί με τις σημαντικότατες επιτυχίες στις νεαρές ηλικίες, η ομάδα της

Yamaha/Μοτοδυναμικής διεκδικεί τον τίτλο και στην ηλικιακή κατηγορία «βετεράνων» της ΟΡΕΝ, με τον Βασίλη Πακαταρίδη. Ο αθλητής από την Καβάλα κατάφερε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας να βρεθεί στην πρώτη θέση, κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα στην κατηγορία. Έχοντας κατακτήσει τρία σκέλη, ο Πακαταρίδης οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με την ΥΑΜΑΗΑ YZF450.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2017 αφήνει την Στερεά Ελλάδα και περνάει στην Πελοπόννησο, στις 1-2/4/2017 και στην πίστα του Άργους για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς. Η Yamaha/Μοτοδυναμική θα βρίσκεται εκεί σε πλήρη ανάπτυξη, συνεχίζοντας την πορεία της διεκδικώντας νίκες και πρωταθλήματα.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Rins: Ξέρουμε τι κατεύθυνση να πάρουμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Βόλτες στο Isle of Man Μέρος 3ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα