• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW G310R
Λίγο πριν το επόμενο βήμα!
Τεστ-Μοντέλα 03/04/2017 - 15:26

Η BMW, σε συνεργασία με το European Institute of Design, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα με την BMW G310R, το νέο της μοντέλο που περιμένουμε.

 

Οι φοιτητές έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν διάφορες εκδοχές της μοτοσυκλέτας και η καλύτερη ιδέα θα επιλεχθεί και μάλλον θα τη δούμε σαν ένα λειτουργικό πρωτότυπο.

 

Το πρώτο concept των φοιτητών είναι το φουτουριστικό «Projeckt BMW Savannah» (κάτω) το οποίο έχει σχεδιαστεί για γυναίκες.

Αυτό έχει δεχθεί επιρροές από την Husqvarna Svarpilen 401 - κάτι που δεν ενοχλεί - ενώ θα διαθέτει keyless εκκίνηση που θα δουλεύει με wearable βραχιόλι!

 

Η ενδιαφέρουσα G310R Misto (κάτω) χρησιμοποιεί ένα αρθρωτό σύστημα πάνελ στο φέρινγκ της, τα οποία ο ιδιοκτήτης μπορεί ν’ αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες ή τη διάθεσή του!

Έτσι μπορεί να ετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα του για εκδρομές εκτός πόλης, αλλά και για off road καταστάσεις.

 

Κάποιος θα ρωτήσει και τι θα κάνουμε τα πάνελ που δεν θα χρησιμοποιούμε; Ο σχεδιαστής απαντά: κρεμάστε σαν κάδρα στον τοίχο!

Μετά έχουμε τις Street Race (πάνω) και Supermoto (κάτω) που στοχεύουν σ’ ένα κοινό μικρότερο ηλικιακά.

Καμμία από τις δυο μοτοσυκλέτες δεν έχει ταχύμετρο, αντίθετα αυτή η λειτουργία υπάρχει στο smartphone του αναβάτη!

 

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, σχεδιαστικά πλησιάζουν τις S1000R και R1200R και στόχος τους είναι να γίνουν μια συναρπαστική εναλλακτική αντί για scooter.

 

Τέλος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω, υπάρχει κι ένα σχετικό project που «τρέχει» στην Ιαπωνία.

Εκεί συνεργάζονται δημοσιογράφοι, πελάτες της BMW, dealers και φοιτητές, για να ετοιμάσουν ένα concept της G310R αποκλειστικά για γυναίκες.

 

Τα αποτελέσματα είναι η G310R Sporty Scrambler και η City Cafe Racer Style που έχουν προοπτική να τα δούμε κι ως μοντέλα παραγωγής.

Επόμενο άρθρο »

Δυο νέοι «Οπλαρχηγοί»

« Προηγούμενο άρθρο

Honda 150SS Racer

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα