• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου
Οι οδηγοί μιλούν πριν τον 2ο Γύρο της σεζόν
Νέα 06/04/2017 - 21:34

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου Γύρου της φετινής σεζόν, έξι από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

 

Πρώτος το λόγο πήρε ο Maverick Vinales, ο οποίος νοιώθει σαν να ξεκινά από το μηδέν και πάλι: «Ξεκινάμε από το μηδέν. Ξέρουμε την πίστα, αλλά ποτέ δεν έχω αγωνιστεί με την Yamaha εδώ».

«Ξέρω ότι η Μ1 είναι καλή εδώ και ότι η πίστα μου ταιριάζει και γι’ αυτό έχω αυτοπεποίθηση ότι θα είμαστε δυνατοί».

 

«Ευελπιστούμε ότι θα είναι ένα κανονικό Σ/Κ και θα δουλέψουμε 100% για να φτάσουμε στον αγώνα».

 

Αισιόδοξος είναι και ο Andrea Dovizioso, σε μια πίστα που επίσης είναι καλή για τον ίδιο. «Τα τελευταία δυο χρόνια η ταχύτητά μας εδώ είναι καλή», σχολίασε.

«Δεν έχουμε παλέψει για τη νίκη, αλλά ήμασταν αρκετά κοντά. Ξεκινήσαμε καλά στο Qatar κι έτσι είμαι αισιόδοξος. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις συνθήκες».

 

Η Ducati χρησιμοποίησε μια ημέρα - από τις πέντε - για ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα της Jerez, παρουσία τόσο του Dovi όσο και του Jorge Lorenzo.

 

«Είναι δύσκολο να πω αν το τεστ στην Jerez ήταν καλό, διότι ήμασταν εκεί μόνο εγώ και ο Jorge, αλλά οι χρόνοι μας ήταν καλοί και δοκιμάσαμε κάτι ενδιαφέρον. Τώρα θέλω να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το βάθρο».

 

Ο τρίτος που συμπλήρωσε το βάθρο στο Qatar ήταν ο Valentino Rossi, ο οποίος φτάνει στην Αργεντινή τα 350 GP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

«Είναι πολλοί αγώνες σίγουρα και πολύς ο χρόνος. Είμαι υπερήφανος, αλλά αυτό το νούμερο δεν είναι σημαντικό. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα, ο αριθμός των νικών και των βάθρων».

 

«Στο πρώτο αγωνιστικό Σ/Κ καταφέραμε να βελτιώσουμε την αίσθησή μας με τη μοτοσυκλέτα και η τελευταία ημέρα ήταν έκπληξη ακόμα και για εμάς».

 

«Μ’ αρέσει η Αργεντινή, έχει ενδιαφέρουσα χάραξη και το διασκεδάζω όταν οδηγώ μοτοσυκλέτα MotoGP. Τώρα πλέον έχουμε 10 μοτοσυκλέτες που μπορούν να διεκδικήσουν βάθρο και μπορούν να είναι μπροστά στις δοκιμές».

 

«Στο Qatar δεν κάναμε κατατακτήριες κι έτσι εδώ, στις πρώτες της χρονιάς, θέλω να είμαι μέσα στην πρώτη πεντάδα στην εκκίνηση του αγώνα».

 

Η 4η θέση στο Qatar δεν ήταν ένα άσχημο ξεκίνημα για τον Marc Marquez, ο οποίος όμως τώρα - σε μια πίστα πιο καλή για την Honda - θέλει να πάρει κάτι καλύτερο.

«Ξέραμε ότι το Qatar δεν ήταν και η καλύτερη πίστα για εμάς, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο άσχημο».

 

«Αυτή εδώ η πίστα είναι καλύτερη για την Honda, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα».

 

«Από την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, ένοιωθα καλά με την πίστα η οποία όμως αλλάζει πολύ από την Παρασκευή μέχρι και τον αγώνα».

 

Ο Marquez είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες (2) στην Termas de Rio Hondo που μπήκε στο Ημερολόγιο Αγώνων το 2014.

 

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Aleix Espargaro, ο οποίος εντυπωσίασε πάνω στην Aprilia του στο Qatar.

«Ξεκινήσαμε με καταπληκτικό τρόπο τη χρονιά. Ξέραμε από τις χειμερινές δοκιμές ότι έπρεπε να βελτιωθούμε στον ένα γύρο. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί με τα καινούργια ελαστικά».

 

«Το ξεκίνημά μας αυτό δίνει ώθηση σε όλη την ομάδα. Φυσικά και πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, αλλά το να είμαστε τόσο κοντά είναι φανταστικό και για μένα και γι’ αυτούς».

 

Στο Qatar ο Scott Redding κατάφερε να πετύχει έναν βασικό του στόχο για φέτος: να είναι εντός 10δ από τον πρώτο στους αγώνες.

«Οι χειμερινές δοκιμές δεν ήταν τόσο εύκολες, όσο θα περιμέναμε, αλλά μερικές φορές αυτό είναι καλό επειδή σε κάνει να εργάζεσαι πιο σκληρά».

 

«Ο αγώνας ήταν καλός για εμάς. Η μεγαλύτερή μου βελτίωση, σε σύγκριση με το παρελθόν, ήταν ότι ήμουν εντός 10δ από την κορυφή».

 

«Έτσι θέλω να συνεχίσω και για το υπόλοιπο της σεζόν». Τέλος, όταν τον ρώτησαν αν αυτή είναι μια σημαντική σεζόν γι’ αυτόν, απάντησε: «Κάθε σεζόν είναι σημαντική».

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή: Τα στατιστικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Θέλει εξιλέωση ο Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα