• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Τα στατιστικά!
Λίγες ώρες πριν τον δεύτερο αγώνα
Νέα 07/04/2017 - 10:54

- Οι τελευταίοι πέντε αγώνες του MotoGP έχουν κερδηθεί από διαφορετικούς αναβάτες: Marc Marquez, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo και Maverick Vinales.

 

- Η Termas de Rio Hondo είναι μια από τις πέντε πίστες στο Ημερολόγιο, που ο Jorge Lorenzo δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη. Οι άλλες είναι: Austin, Sachsenring, Sepang και η νέα πίστα Red Bull Ring στην Αυστρία.

 

- Η έκτη θέση του Aleix Espargaro στο Qatar, ισοφαρίζει το καλύτερο αποτέλεσμα της Aprilia στην ιστορία των GP, όταν ο Colin Edwards τερμάτιζε έκτος στον εναρκτήριο αγώνα του 2003 στην Ιαπωνία (Suzuka).

 

- Ο Vinales έχει πάρει βαθμούς για 17 συνεχόμενα GP. Την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμούς ήταν στον περσινό αγώνα της Αργεντινής, όταν και έπεσε τρεις γύρους πριν το τέλος κι ενώ είχε την τρίτη θέση.

 

- Αν ο Maverick Vinales κερδίσει τον αγώνα, θα γίνει ο πρώτος αναβάτης της Yamaha μετά τον Wayne Rainey το 1990, που θα κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες μιας σεζόν.

 

- Αν ο Vinales καταφέρει και κερδίσει στην Αργεντινή, θα γίνει μόλις ο δεύτερος αναβάτης στη νέα εποχή του MotoGP (2002 κι έπειτα) που θα έχει καταφέρει να κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες μιας σεζόν. Ο άλλος που το έχει πετύχει είναι ο Marc Marquez το 2014.

 

- Ο πιο «αργός» γύρος στον αγώνα του Qatar ήταν μόλις 1,891δ πάνω από τον ταχύτερο γύρο του αγώνα που έκανε ο Johann Zarco! Ποτέ στην ιστορία της κατηγορίας MotoGP, δεν είχαμε 23 οδηγούς να είναι εντός δυο δευτερολέπτων από τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

 

- Οι τέσσερεις rookies στη μεγάλη κατηγορία φέτος, ήταν αυτοί που πήραν τις 4 πρώτες θέσεις στον αγώνα της Αργεντινής πέρυσι: Zarco-Lowes-Folger-Rins.

 

- Ο Alex Rins ήταν ο καλύτερος rookie στο Qatar, τερματίζοντας στην ένατη θέση. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα οδηγού που κάνει το ντεμπούτο του στο Qatar στη μεγάλη κατηγορία από το 2014, όταν ο Scott Redding ήταν έβδομος.

 

- Ο Marquez κέρδισε τον αγώνα στην Αργεντινή πέρυσι, με τον Dani Pedrosa να τερματίζει στην τρίτη θέση. Μόνο άλλη μια φορά οι δυο εργοστασιακοί της Honda ανέβαιναν μαζί στο βάθρο το 2016! Η άλλη φορά ήταν στην Καταλονία.

 

- Αν ο Marquez δεν κερδίσει τον αγώνα στην Αργεντινή, θα είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, που δεν θα έχει κερδίσει τον ένα από τους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν.

 

- Με το βάθρο του στο Qatar, ο Rossi έφτασε τα 22 συνεχόμενα έτη που ανεβαίνει στο βάθρο στα GP! Ο Angel Nieto είναι δεύτερος, με παρουσία στο βάθρο για 20 συνεχόμενα χρόνια.

 

- Ο Rossi είναι στο βάθρο και στις 18 σεζόν που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Ο κοντινότερός του αντίπαλος είναι ο Giacomo Agostini με 13 συνεχόμενες σεζόν στο βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η νίκη δεν είναι μονόδρομος!

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα