• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: ΚΑΤ
Pole για Marquez, παραλίγο παρεξήγηση Vinales-Rossi!
Νέα 22/04/2017 - 23:39

Το αήττητο σερί του στις κατατακτήριες δοκιμές στην COTA συνέχισε σήμερα ο Marc Marquez, ο οποίος για 5η συνεχόμενη χρονιά θα ξεκινήσει τον αγώνα από την pole position.

 

Ο Ισπανός οδήγησε εντυπωσιακά, βελτιώνοντας την αίσθησή του πάνω στη μοτοσυκλέτα, καθώς όπως είπε και στις δηλώσεις του στο parc ferme, σήμερα βρήκαν κάτι πολύ καλό στο set-up.

 

Έτσι ο Marquez κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 2:02,741 και να κατακτήσει την 67η pole position της καριέρας του σε 152 Grand Prix που έχει συμμετάσχει.

Ο δεύτερος Maverick Vinales ήταν 0,130δ πίσω από τον συμπατριώτη του και ήταν ο πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου με τον Valentino Rossi!

 

Ο Vinales ήταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο, ενώ ο Rossi ήταν μπροστά του αλλά σε αργό γύρο. Ο Ιταλός δεν είδε τον Ισπανό και οι δυο τους παραλίγο να ακουμπήσουν.

 

Εκείνη τη στιγμή ο Maverick Vinales εκνευρίστηκε και ανασηκώθηκε από τη μοτοσυκλέτα του, απλώνοντας το χέρι προς τον Rossi!

 

Μάλιστα στη συνέχεια πλησίασε τον Rossi ζητώντας του εξηγήσεις.

 

Στο τέλος, στο parc ferme, παραδέχτηκε ότι ήταν απλά κάτι που συμβαίνει και ότι ο κάθε οδηγός όταν είναι σε πολύ γρήγορο γύρο και τον κόβουν, εκνευρίζεται.

 

Τόσο ο Vinales όσο και ο Rossi έδωσαν τα χέρια λίγο αργότερα, ενώ νωρίτερα ο Maverick Vinales πήγε στην πλευρά του Rossi στο parc ferme για να δώσει τα χέρια στους ανθρώπους του Ιταλού.

 

Ανάμεσά τους και ο Uccio, ο κολλητός του Valentino Rossi, ο οποίος έριξε ένα αυστηρό βλέμμα στον νεαρό Ισπανό άσο της Yamaha.

 

Εν τέλει ο Vinales κατάφερε να κάνει και αυτός χρόνο στο 2:02 και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα δίπλα από τον Marc και περιμένουμε μια σπουδαία μάχη!

 

Αυτό διότι μαζί τους, στην πρώτη σειρά - για πρώτη φορά φέτος - θα είναι και ο Valentino Rossi που απέδειξε και πάλι ότι το έχει βρει με το μπροστινό ελαστικό της μοτοσυκλέτας του.

Για τον Vale έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει δίπλα από τους πολύ δυνατούς Marquez και Vinales στον αυριανό αγώνα.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Dani Pedrosa που επίσης έκανε έναν πολύ καλό χρόνο και αύριο θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Δίπλα του θα είναι ο εντυπωσιακός Johann Zarco που πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες φέτος, μιας και η 4η θέση του στο Qatar ήταν βάσει των ΕΔ1-2-3.

 

Εκπληκτικός ο Γάλλος, που θα πρέπει να βρει λύσεις στο δεύτερο μισό του αγώνα για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, με την πίστα της COTA να καταστρέφει αρκετά τα ελαστικά.

 

Ο Jorge Lorenzo άφησε να ξεχειλίσει τη χαρά του μετά το τέλος των ΚΑΤ2. Ο Ισπανός πήρε την πρόκριση από τις ΚΑΤ1, αν και εκεί παραλίγο να τον αφήσει εκτός ο Loris Baz.

 

Ο Γάλλος ήταν σε έναν γρήγορο γύρο και έστω οριακά θα μπορούσε να είναι αυτός δεύτερος στις ΚΑΤ1, ωστόσο στο τέλος παραλίγο να πέσει κι έκανε ένα θεαματικό σώσιμο!

 

Ο Lorenzo μπήκε λοιπόν στις ΚΑΤ2 και κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Andrea Dovizioso και μάλιστα με διαφορά τριών σχεδόν δεκάτων!

 

Ο Dovi θα ξεκινήσει από την τέταρτη σειρά, πλάι στους Jonas Folger που εντυπωσίασε και τον Cal Crutchlow που είχε πτώση κι έμεινε πίσω.

 

Πτώση είχε και ο Andrea Iannone και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση, πίσω από τον Scott Redding και μπροστά από τον Miller που ήταν πρώτος στις ΚΑΤ1 αλλά είχε πτώση στις ΚΑΤ2.

 

Νωρίτερα το πρωί, στις ΕΔ3, ο Alex Rins είχε μια πτώση κι έσπασε τον αριστερό του καρπό και τέθηκε εκτός μάχης για τη συνέχεια του τρίτου Γύρου.

Επόμενο άρθρο »

COTA MotoGP: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα