• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA Moto2: Ασταμάτητος Morbidelli!
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Ιταλό
Νέα 23/04/2017 - 21:49

Ο Franco Morbidelli κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και μετά από 16 χρόνια, γίνεται ο πρώτος αναβάτης της μεσαίας κατηγορίας που κερδίζει τους πρώτους 3 αγώνες της σεζόν!

 

Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2001, όταν ο αείμνηστο Daijiro Kato κέρδιζε τους πρώτους Γύρους εκείνης της σεζόν.

 

Ο Morbido ξεκίνησε δυνατά, ενώ κοντά του είχε τον ομόσταυλό του, τον Alex Marquez, ο οποίος όμως στον 4ο γύρο του αγώνα έκανε ένα λάθος κι έμεινε πίσω.

 

Όπως φάνηκε και στη συνέχεια όμως δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον εκπληκτικό Morbido!

 

Αυτό ισχύει και για τον Tom Luthi. Ο Ελβετός λίγο μετά τα μισά του αγώνα κατέβασε μια διαφορά των 1,4δ στο μισό δευτερόλεπτο.

 

Αυτό, όπως είπε στο parc ferme, εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο τον Luthi, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η απάντηση του Franco Morbidelli.

 

Ο Ιταλός οδηγούσε μάλλον ανέμελα όταν ήταν 1,4δ μπροστά, αλλά όταν ξαφνικά είδε τη διαφορά του να πέφτει στο 0,5δ αποφάσισε να σοβαρευτεί.

 

Ανέβασε την απόδοσή του και έκανε γρήγορα μια διαφορά και πάλι πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον Luthi.

 

Στο τέλος πανηγύρισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Luthi να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση και τον Nakagami να επιστρέφει στο βάθρο.

 

Ο Ιάπωνας ήταν εμφανώς πιο γρήγορος από τον Alex Marquez που πήρε 13β μετά την πτώση του στην Αργεντινή.

 

Στη μάχη για το βάθρο ενδεχομένως να ήταν και ο πολύ δυνατός Mattia Pasini, με τον Ιταλό ωστόσο να κάνει το λάθος στην 1η στροφή της πίστας, 13 γύρους πριν το τέλος.

 

Πίσω από τις τέσσερεις Kalex, οι Aegerter και Oliveira έδωσαν μάχη για την πέμπτη θέση, με τον πρώτο να κερδίζει με την Suter του μετά από ένα λάθος του Πορτογάλου της ΚΤΜ.

 

Η Speed Up είχε επίσης παρουσία στη δεκάδα, με τον Simone Corsi, στην οποία βρέθηκαν όλοι οι κατασκευαστές πλαισίου της κατηγορίας!

 

Εκεί ήταν και ο Xavi Vierge με την Tech3, πίσω από τον Marcel Schrotter (Suter) και μπροστά από τον Luca Marini.

 

Στους βαθμούς ήταν και οι Syahrin με τον Fabio Quartararo, ο οποίος πήρε τέσσερεις βαθμούς και έφτασε στους 13β τον Peco Bagnaia στη μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου rookie.

 

Ο Bagnaia ήταν στους βαθμούς τόσο στο Qatar, όσο και στην Αργεντινή, ωστόσο δεν τα κατάφερε σήμερα στην Αμερική κι έμεινε 16ος.

 

Σημαντική η παρουσία του Ricky Cardus - που αντικαθιστά τον Brad Binder - που μπήκε στους 15 καλύτερους, μπροστά από τον Jorge Navarro και πίσω από τον Simeon.

Επόμενο άρθρο »

COTA MotoGP: Marquez 5 αστέρων!

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto3: Ένας Ιταλός στην Αμερική!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα