• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 1
6η φετινή νίκη για Rea, έπεσε ο Davies
Νέα 29/04/2017 - 16:08

Ο Jonathan Rea πήρε την έκτη φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα, την ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος, Chaz Davies, εγκατέλειπε με πρόβλημα!

 

Ανάμεσα στους δυο υπήρξε ένταση στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Rea να είναι αργός και να κλείνει τον Davies στο γρήγορο γύρο του τελευταίου.

 

Έτσι οι Αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Rea και η ποινή του ήταν να ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης, χάνοντας την pole position.

 

Ο Rea έμεινε κοντά στον αντίπαλό του από το ξεκίνημα του αγώνα, μην επιτρέποντάς του να ξεφύγει μπροστά.

 

Αυτός με τον καλύτερο ρυθμό στο τέλος θα κέρδιζε και τον αγώνα. Ο Rea έκανε την κίνησή του στην αρχή του προτελευταίου γύρου, με τον Davies να κάνει ένα λάθος ανοίγοντας τη γραμμή του.

 

Ο Davies έδειχνε ότι είχε δυνάμεις να κάνει τη δική του αντεπίθεση στον τελευταίο γύρο, ωστόσο στο τελευταίο εσάκι της πίστας αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

 

Με απερίγραπτη απογοήτευση, αναγκάστηκε να σταματήσει στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, με τον μεγάλο του αντίπαλο να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη.

 

Έτσι ο Rea διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο - πλέον τον Tom Sykes - στους 59 βαθμούς.

 

Ο ομόσταυλός του ήταν δεύτερος στον αγώνα, με τον Marco Melandri να παίρνει ένα αναπάντεχο βάθρο, 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

 

Εντυπωσιακός ήταν ό Xavi Fores με την ιδιωτική του Ducati, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, μπροστά από την Aprilia του Lorenzo Savadori.

 

Εκπληκτικός ήταν ο Stefan Bradl, ο οποίος έκανε μια τρομερή επίθεσή από την 16η θέση του grid και στο τέλος τερμάτισε 6ος!

 

Αντίθετα καταστροφικός ήταν ο αγώνας για την Yamaha, καθώς και οι δυο αναβάτες της, ο Michael Van der Mark και ο Alex Lowes έπεσαν.

 

Ο Ολλανδός μάλιστα, είχε αναγκαστεί να βγει εκτός πίστας στην αρχή του αγώνα, όταν βρέθηκε ανάμεσα στους Lowes και Hayden.

 

Ο Roman Ramos (Kawasaki) πήρε την έβδομη θέση από τον Eugene Laverty (Aprilia), με τον Mercado (Aprilia) να είναι ένατος και τον Camier (MV Agusta) να κλείνει τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Σε δύο και τέσσερεις τροχούς

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Assen: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα