• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nικητής ο Δημήτρης Καρακώστας στην Τρίπολη
Στον 2ο Αγώνα του ΠΠΤ2017
Νέα 01/05/2017 - 11:54

ωτογραφίες: Γιώργος & Ιωάννα Φιωτάκη IGF Productions

Ο Αγώνας της Supersport είχε αγωνία, σασπένς και μάχες για τις 6 πρώτες θέσεις! Ο μικρότερος οδηγός της κατηγορίας, ο 17χρονος Δημήτρης Καρακώστας με την Honda CBR600RR έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και έμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, 26 γύρους αργότερα! Όχι όμως χωρίς να χρειαστεί να δώσει έντονη μάχη! Ο νεαρός οδηγός με μια σειρά 6 γρήγορων γύρων στο ξεκίνημα – στο 57!!! - έκανε μια διαφορά από τους αντιπάλους του και τελικά κατάφερε να τη διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο και να κρατήσει τα Pirelli του σε καλή κατάσταση ώστε και στον τελευταίο γύρο να κάνει 57 και να έχει συνολικά 8 γύρους σε αυτό τον πολύ καλό χρόνο.

Αρχικά με μια σειρά 8 γύρων στο 57 ο Μιχάλης Κουτσουμπός στον 20ο γύρο έφτασε στη ρόδα του Καρακώστα και οι δύο Honda φάνηκε ότι θα έδιναν μια σκληρή μάχη. Όμως τα Michelin του περσινού Πρωταθλητή είχαν την ατυχία να συναντήσουν κάποιο αντικείμενο στην πίστα και σταδιακά έχασαν αέρα, περιορίζοντας τον Κουτσουμπό στην 3η θέση.

Εκείνη τη στιγμή ο Θεοφάνης Μίχας με την Τriumph Daytona 675, που δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε για πολλούς γύρους πίσω από τον Άλεξ Παπαγεωργίου, ξεκόλλησε όταν ο δεύτερος έμεινε από κινητήρα στην Yamaha R6 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι ο 20χρονος Μίχας με ένα φοβερό ρυθμό έκανε 12 γύρους στο 57, με τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στο 57.391 που έκανε στον 23ο γύρο! Κάνοντας λάθος στο μέτρημα των γύρων έφτασε τον Καρακώστα και περίμενε να επιτεθεί στον επόμενο γύρο, αλλά η καρό σημαία τον άφησε στη 2η θέση, μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το νικητή.

Πίσω από τους τρεις πρώτους μια άλλη σπουδαία μάχη κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών, με την Yamaha R6 του Δημήτρη Παπαγγέλου να επικρατεί του εξαιρετικού Γιάννη Τζωρτζόπουλου (Honda CBR600RR) που με τη σειρά του πέρασε τον Σταύρο Τριντή που οδηγεί ίδια μοτοσυκλέτα.

Ο Τάσος Σκυριανόγλου με την Triumph Daytona 675, στην πρώτη του παρουσία στη νέα του κατηγορία, πήρε την 7η θέση και το Κύπελλο του Rookie της κατηγορίας, ένα Κύπελλο που σωστά θεσμοθετήθηκε από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

Ο Γιώργος Λιούντρης με Yamaha R6 κέρδισε στο νήμα τον πολύ καλό Νίκο Ζαφείρη, ενώ λίγο πίσω τους ο Θανάσης Δρούλιας κέρδισε τον Ηλία Δανάσκο, με τον Μιχάλη Λιαρόπουλο να τους ακολουθεί!

Στη βαθμολογία ο Καρακώστας πέρασε πρώτος με 41 βαθμούς, έναντι 36 του Κουτσουμπού και 31 του Μίχα. 

Στα συνοδευτικά αρχεία πλήρη αποτελέσματα και βαθμολογία:

Επόμενο άρθρο »

Rea: Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Σάκης Συνιώρης πετούσε στην Τρίπολη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα