• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Η «μάχη» Honda-Yamaha
Από 7 νίκες οι δυο κατασκευαστές στην πίστα
Νέα 04/05/2017 - 14:16

Μετά από διάστημα δυο εβδομάδων, το αγαπημένο μας MotoGP θα μας «καθηλώσει» και πάλι μπροστά στις τηλεοράσεις μας για να δούμε τους αγαπημένους μας αναβάτες.

 

Φέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια από την πρώτη φορά που οι αγώνες μοτοσυκλετών επισκέφτηκαν την Jerez, το 1987 όταν έγινε εκεί το πρώτο GP.

 

Σε μερικές ώρες θα ξεκινήσει ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος για το 2017 και τα βλέμματα των περισσοτέρων θα είναι στραμμένα στον Valentino Rossi που προηγείται στη βαθμολογία.

 

Μάλιστα ο 38χρονος άσος, είναι ο γηραιότερος αναβάτης που είναι πρώτος στη βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας, εδώ και 40 χρόνια!

 

Τότε, το 1977, είχαμε τον Jack Findlay να ισοβαθμεί με τον Barry Sheene στα 500cc και όταν ο πρώτος ήταν 42 ετών.

 

Φέτος ο Valentino Rossi θέλει να πετύχει την 10η νίκη του στην Jerez, στην πίστα που πέρυσι κατάφερε να κερδίσει τους Ισπανούς αντιπάλους του για πρώτη φορά μετά το 2009.

 

Εκεί βέβαια ο Maverick Vinales θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να γίνει αυτός ο έκτος διαφορετικός νικητής στην πίστα τα τελευταία χρόνια!

 

Στους προηγούμενους πέντε αγώνες είχαμε νίκες των Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marc Marquez, Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.

 

Τη νίκη θα διεκδικήσει φυσικά και ο Marc Marquez και αν θα τα καταφέρει, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, θα το ξέρουμε την Κυριακή το απόγευμα.

 

Όπως όλα δείχνουν πάντως, θα έχουμε και στην Jerez (πάλι) μια δυνατή μάχη ανάμεσα στην Yamaha και την Honda, με τους δυο κατασκευαστές να μετρούν 7 νίκες στην Ισπανική πίστα.

 

Όσο για την Ducati; Έχει μια και μοναδική νίκη στην πίστα, το 2006 όταν ο Loris Capirossi κέρδιζε το GP εκεί, ενώ το τελευταίο βάθρο των κόκκινων ήταν το 2011 με τον Nicky Hayden.

Επόμενο άρθρο »

Πανευρωπαϊκός Αγώνας Supermoto στην Ελλάδα!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Τη φιλοσοφία της Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα