• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Moto2: Νίκη-χρυσάφι για Marquez!
Λάθος και πτώση για Morbidelli, βάθρο για Bagnaia-Oliveira
Νέα 07/05/2017 - 15:44

Σε μερικά δευτερόλεπτα κρίθηκε ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δυο Estrella Galicia των Marquez και Morbidelli ξέφυγαν μπροστά κι έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

18 γύρους πριν το τέλος ο Marquez, που προηγούνταν συνέχεια, έκανε ένα λαθάκι και ανοίγοντας τη γραμμή του έδωσε την ευκαιρία στον Morbido να τον περάσει.

 

Όμως ο Franco Morbidelli δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα για πολύ. Στον επόμενο γύρο έκανε το πρώτο σημαντικό του λάθος σε αγώνα φέτος.

 

Χωρίς να φαίνεται ότι βγήκε εκτός γραμμής, ο Morbido έκανε ένα αβίαστο λάθος στην 9 και για πρώτη φορά φέτος δεν παίρνει βαθμούς, ενώ σταμάτησε και το σερί των επιτυχιών του.

 

Όπως δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα οι οδηγοί, είχαν αρκετά προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό της Dunlop που το πίεζαν στο όριο και φλέρταραν με την πτώση.

 

Έτσι ο Marquez πήρε και πάλι την πρώτη θέση και διαχειρίστηκε μέχρι τέλους τη μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο, έχοντας νωρίτερα και μια μικρή προειδοποίηση από τη μοτοσυκλέτα του.

 

Αφού ξεπέρασε αλώβητος αυτή τη στιγμή, ο Marquez δεν είχε πρόβλημα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη μεσαία κατηγορία και να πάρει 25 υπερ-πολύτιμους βαθμούς!

 

Πίσω του τερμάτισε ο Peco Bagnaia που - μόλις στον 4ο του αγώνα - χάρισε στην ομάδα του Rossi το πρώτο της βάθρο στη μεσαία κατηγορία και πήρε το πρώτο δικό του στην Moto2.

 

Ο Miguel Oliveira δυσκολευόταν, όπως παραδέχτηκε στο parc ferme και δεν είχε το ρυθμό που θα ήθελε, όμως στο τέλος ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει τον Pasini.

 

Όντας πιο γρήγορος από τον Ιταλό, ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο που ήταν το δεύτερό του στην κατηγορία και το 2ο της ΚΤΜ στην πρώτη της σεζόν στην Moto2.

 

Ο Pasini επιτέλους τερμάτισε αγώνα κι έδειξε ότι όταν δεν κάνει λάθη είναι ένας πολύ δυνατός αναβάτης. Σήμερα πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην κατηγορία.

 

Ο Luca Marini πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Schrotter που κέρδισε τη μάχη της 6ης θέσης.

 

Έτσι ο Schrotter ήταν η καλύτερη Suter, κερδίζοντας τον Aegerter (Suter) και τον Luthi που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση κι έχασε έδαφος στη βαθμολογία.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Yonny Hernandez - που πήρε κι αυτός τους πρώτους του βαθμούς - και Axel Pons.

 

Ο Takaaki Nakagami και ο πολύ δυνατός φέτος, Xavi Vierge, στάθηκαν άτυχοι καθώς στην αρχή του αγώνα ο Simone Corsi έκανε το λάθος και άθελά του τους παρέσυρε σε πτώση.

Επόμενο άρθρο »

Jerez MotoGP: Θρίαμβος Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: Συγκλονιστικός αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα